Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 31

Klaipėdos senamiestyje – skulptūra džiazui

Šeštadienį Klaipėdos senamiestyje bus atidengta nauja skulptūra – „Fortepijonas-banga“. Tai skulptoriaus Vlado Kančiausko ir Klaipėdos pilies džiazo festivalio dovana džiazo uostui – Klaipėdai.
Klaipėdos senamiestyje pastatyta nauja skulptūra, skirta džiazuojančiam miestui.
Klaipėdos senamiestyje pastatyta nauja skulptūra, skirta džiazuojančiam miestui. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

„Šis džiazu alsuojantis akcentas senamiestyje – tai tarsi pilnametystės sulaukusio aštuonioliktojo festivalio brandos atestatas,” – sakė fesitvalio vadovė Inga Grubliauskienė.

Vilniuje gyvenantis skulptorius Vladas Kančiauskas 1945 m. gimė Klaipėdoje, kaip pats sako, po karo buvo penktasis uostamiesčio naujagimis. „Visi garsūs skulptoriai gyvenimo pabaigoje savo gimtajam miestui dovanojo savo darbus. Mano skulptūros stovi ant Ramiojo ir ant Atlanto vandenynų pakrančių, bet jau seniai norėjau, kad mano darbai atsirastų ir ant Baltijos jūros kranto, kur mano širdis. Dėl to ir nusprendžiau savo gimtam miestui skirti muzikalią skulptūrą „Fortepijonas-banga“, – teigė autorius .

Ant skulptūros išrašyta: „Jeigu erdvė turi protą ir sovokia kaip joje savo vietas yra suradę daiktai, tai galiu turėti vilties, kad kai kurie iš šių kvadratinių metrų prisimena mane su meila. Juolab dabar, kai juos mina kitos kojos...“

Festivalio pradininkas ir globėjas Vytautas Grubliauskas mano , kad tokių akcentų Klaipėdoje, tituluojamoje džiazo sostine, vėliau galėtų atsirasti ir daugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?