Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 09

Klaipėdos universiteto ligoninė: pokyčiai ir naujas ženklas

Klaipėdos universiteto ligoninės veiklos pradžią ketvirtadienį, vasario 9 d., pažymėjo iškilminga ceremonija Klaipėdos koncertų salėje.
Laikinasis ligoninės vadovas – prof. dr. Jonas Sąlyga
Laikinasis ligoninės vadovas – prof. dr. Jonas Sąlyga / Klaipėdos universiteto ligoninės nuotr.

Trys šių metų pradžioje sujungtos įstaigos – Klaipėdos universitetinė ligoninė, Klaipėdos Jūrininkų ligoninė ir Palangos reabilitacijos ligoninė – augins naujos kokybės mokslu bei inovacijomis grįstą medicinos centrą, kurios šerdis – modernus ir patikimas gydymas bei jautrus rūpestis kiekvienu pacientu.

Pasak sveikinimo žodį perdavusios Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės, ši pertvarka tapo vienu didžiausių pokyčių Lietuvos sveikatos apsaugos sistemoje per atkurtos Lietuvos nepriklausomybės laikotarpį.

Klaipėdos universiteto nuotr. /Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys
Klaipėdos universiteto nuotr. /Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys

Klaipėdos universiteto ligoninės steigėjai – Sveikatos apsaugos ministerija ir Klaipėdos universitetas. Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, trijų ligoninių sujungimas ir virsmas vieniu yra ne tik Klaipėdos krašto, bet ir visos Lietuvos laimėjimas.

„Šalia Vilniaus ir Kauno atsiranda didelis mokslo ir medicinos centras, kuris, tikiuosi, taps traukos objektu ir praktikams, ir mokslininkams. Reikia dar nueiti ilgą kelią, kol naujoji ligoninė užims tinkamą vietą mokslo, medicinos pasaulyje ir pelnys pacientų pagarbą, bet pagrindas padėtas – dabar viskas darbuotojų ir vadovų rankose, kuriuos raginu įsitraukti kuriant medicinos ateitį“, – kalbėjo sveikatos apsaugos ministras.

Klaipėdos universiteto rektoriaus prof. dr. Artūro Razbadausko teigimu, pajūrio gydymo įstaigų konsolidavimo į Klaipėdos universiteto ligoninę, pacientams teiksiančią aukščiausiojo lygmens gydymo paslaugas, procesas tik prasideda.

Naujoji Klaipėdos universiteto ligoninė oficialiai savo veiklą pradėjo 2023 m. sausio 2 d. Trys jos filialai: Klaipėdos ligoninė, Jūrininkų ligoninė ir Palangos reabilitacijos ligoninė vienija beveik 3000 darbuotojų. Tai yra trečia pagal darbuotojų skaičių ligoninė Lietuvoje, po Kauno klinikų ir Vilniaus Santaros klinikų. Naujoji gydymo įstaiga turės beveik 1800 įvairios paskirties gydymui skirtų lovų. Ligoninėje bus teikiamos stacionarinės, ambulatorinės ir reabilitacinės paslaugos. Įstaigos padaliniai veiks Klaipėdoje, Palangoje ir Švėkšnoje (Šilutės r.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas