Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 31

Klausimai dėl ryšių su teistais verslininkais nebuvo kliūtis tapti S.Skvernelio partijos skyriaus vadove

Naujos buvusio premjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamos partijos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Marijampolės skyriaus pirmininke išrinkta vietos politikė Beata Valungevičienė, kurios ryšiai su teistais verslininkais buvo sukėlę klausimų. Nors už jos konkurentą Seimo narį Kęstutį Mažeiką agitavo partijos lyderis S.Skvernelis, B.Valungevičienė 11 balsų skirtumu laimėjo rinkimus.
Arūnas Pukelis, Beata Valungevičienė, Žydrūnas Buzas
Arūnas Pukelis, Beata Valungevičienė, Žydrūnas Buzas / LVŽS ir 15min nuotr.

Apie B.Valungevičienės ryšius su prieštaringai vertinamais verslininkais prieš Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ steigimą sausio mėnesį prabilo tinklaraštininkas, buvęs S.Skvernelio patarėjas Skirmantas Malinauskas ir „valstietis“ parlamentaras Dainius Gaižauskas.

Buvo pranešta, kad ji moko anglų kalbos Arūną Pukelį ir yra Žydrūno Buzo šeimos draugė.

Pasirodžius šiai informacijai, B.Valungevičienė atsiėmė kandidatūrą į naujos partijos pirmininkes.

Bet ji yra išrinkta į Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ valdybą.

S.Skvernelio favoritas pralaimėjo

Trečiadienį Marijampolėje lankėsi ir S.Skvernelis. Jis naujos partijos kolegas Marijampolės skyriaus pirmininko rinkimuose ragino balsuoti už buvusį aplinkos ministrą, iš „valstiečių“ gretų pasitraukusį K.Mažeiką.

Erikas Ovčarenko/BNS/Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas
Erikas Ovčarenko/BNS/Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ suvažiavimas

Paklaustas apie Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Marijampolės skyriaus pirmininko rinkimus, jis sakė, kad vyko demokratinė procedūra – slaptas balsavimas.

„Turėjome mes ir kitų favoritų, bet Kęstutis (K.Mažeika – 15min) keliais balsais pralaimėjo tuos pirmininko rinkimus“, – teigė partijos vadovas.

S.Skvernelis aiškino, kad už K.Mažeiką agitavęs, nes jis – Seimo narys, buvęs ministras, žmogus, demonstruojantis lyderystę.

Be to, esą daug kur partijos skyriuose į jų vadovus siūlomi ir palaikomi parlamentarai.

„Čia skyrius nusprendė kitaip“, – kalbėjo jis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika
Luko Balandžio / 15min nuotr./Kęstutis Mažeika

Pasak S.Skvernelio, dėl viešumoje pasirodžiusios informacijos apie B.Valungevičienės ryšius klausimai yra išlikę.

Jo nuomone, politikė turėtų labai aiškiai atsakyti į visus kylančius klausimus, atsiriboti nuo minėtų verslininkų ar priimti kitokius sprendimus.

Ar nebijo partijos Marijampolės skyriaus aptrupėjimo, mat kai kurie vietos politikai minėjo, kad B.Valungevičienei tapus jo pirmininke, gali pasitraukti?

S.Skvernelis kalbėjo, kad tarp partijos steigėjų yra įvairių žmonių – vieni esą kalba, kad išeis, jeigu vienas politikas nebus išrinktas skyriaus vadovu, kiti – jei kitas.

„Tai ir parodys, kokie skyriai yra ir kiek jie geba tvarkytis, kaip geba susiburti į bendruomenę. Pirmininkas nėra skyriaus viršininkas, yra valdyba – 15 žmonių, kurie priims tuos sprendimus.

Tai yra pirmi rinkimai metams laiko maksimum tiktai ir pažiūrėsime, tikrai vertinsime, kaip skyriai dirbs toliau ir kokią jie demonstruos lyderystę. O jeigu kils reputaciniai klausimai, kažkokie šešėliai, tai mes jau dabar turime partijoje ir Etikos komisiją, ta komisija tikrai įvertins visus tuos dalykus“, – mano jis.

Sako, kad į klausimus atsakė

B.Valungevičienės teigimu, trečiadienį vyko demokratiniai naujos partijos Marijampolės skyriaus pirmininko rinkimai ir žmonės nusprendė, kad jam vadovaus ji.

Atsakydama į tai, esą ji turėtų, pavyzdžiui, atsiriboti nuo prieštaringai vertinamų verslininkų, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė aiškino, kad jau atsiribojo tiek, kiek buvo galima.

„Atsiribojau aną kartą, kad kažkokių verslo santykių ar, nežinau, interesų kažkokių mes su tais žmonėmis neturime niekaip. Tuo labiau politinių. Tai aš nežinau, kokių jūs atsiribojimų norite iš manęs“, – komentavo ji.

B.Valungevičienė mano, kad iškilus į viešumą informacijai apie jos ryšius su prieštaringos reputacijos, praeityje teistais Marijampolės verslininkais Arūnu Pukeliu ir Žydrūnu Buzu, ji pakankamai aiškiai atsakė apie juos.

„Daugiau kažką kažkur detalizuoti aš negaliu ir neturiu kaip, nes daugiau nieko naujo nėra ir nieko būti negali“, – kalbėjo politikė.

LVŽS nuotr./Beata Valungevičienė
LVŽS nuotr./Beata Valungevičienė

Paklausta, ar nesibaimina, kad dėl to, jog ji išrinkta Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Marijampolės skyriaus pirmininke, kai kurie partijos nariai gali pasitraukti iš jos gretų, B.Valungevičienė sakė, kad kiekvienas laisvas rinktis, niekas į skyrių neatvestas per prievartą.

„Skyriaus branduolys susidarė tiktai žmonėms patikėjus partijos bendros ideologijos skleidžiamomis idėjomis, patikėjus mano asmenybe ir kitais dalykais. Jeigu kažkas kažkur kažkam netinka, visada žmogus turi teisę spręsti, nes nė vienas nėra įsipareigojęs kažkaip sėdėti skyriuje iki tam tikros ribos ir tai nėra sutartis iki gyvenimo pabaigos.

Mes laisvi rinktis. O partija grįsta demokratiniais principais, demokratiniais rinkimais, taip kad kiekvienas narys turi teisę spręsti. Aš negaliu atsakyti jums už kitus, aš galiu atsakyti jums tik už save“, – teigė politikė.

Šiuo metu Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Marijampolės skyriuje yra virš 120 narių. Tačiau jų skaičius esą gali didėti.

Atsakydama į klausimą, ar, kaip skyriaus pirmininkė, ketina kandidatuoti į Marijampolės merus kitąmet vyksiančiuose rinkimuose, B.Valungevičienė aiškino, kad jų dar reikia palaukti. Be to, dėl to, anot jos, spręs skyriaus bendruomenė.

„Jeigu manimi pasitikėjimą išreikš skyrius, tada aš ir galvosiu, ar aš tai darysiu, ar ne“, – nurodė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento