Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27

„Knygų Kalėdas“ paskelbusi Dalia Grybauskaitė: popierinė knyga išlieka brangi

Iki didžiųjų žiemos švenčių likus mėnesiui prezidentūroje paskelbta akcijos „Knygų Kalėdos“ pradžia. Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija jau penktą kartą kviečia dovanoti naujų vaikų ir jaunimo knygų šalies bibliotekoms. Kaip sako pati prezidentė, popierinė knyga išlieka ir ji išlieka svarbi.

„Ir pačiupinėti reikia, ir piešinius pamatyti, iliustracijas, ypač vaikų, jaunimo knygose. Nors ir modernėjame, popierinė knyga išlieka ir ji išlieka brangi. Per šiuos ketverius metus (dabar penkti) surinkome beveik 120 tūkst. knygų į mūsų bibliotekas. Šiemet rekordiškai dalyvauja net 3 tūkst. Lietuvos bibliotekų. Aš noriu tik pasidžiaugti, nes ši akcija yra ne tik apie knygą, bet ir apie bendravimą, buvimą kartu, pasidalinimą šiluma ir bendryste“, – akcijos atidarymo proga kalbėjo prezidentė D.Grybauskaitė.

Iš prezidentūros „Knygų Kalėdų“ renginiai keliaus po visą Lietuvą, kviesdami skaitytojus į knygų aptarimus, kalėdines vakarones ir bibliotekų bičiulių susibūrimus.

Šiais metais akcija pristato naują iniciatyvą – „Knygų Kalėdų“ savanoriai. Šalies bibliotekos kviečia visus skaityti mėgstančius žmones tapti savanoriais ir su knyga keliauti į vaikų ir senelių globos namus, dienos centrus, šeimynas.

„Ši akcija vysto viską – ne tik norą skaityti, dalintis, bet ir džiaugsmą, šviesą, nes knyga atneša žinias, o tai reiškia atneša šviesą. Tai tapo simboliniu renginiu, kuriame dalyvauja visi, kaip kas moka ir kaip kas gali“, – sakė prezidentė.

Akcija jau turi tradicijas, kurių D.Grybauskaitė sako neatsisakysianti ir ateityje. „Svarbiausia – su šita akcija pradedame Kalėdų laukimą. Tai gražiausias metas“, – kalbėjo šalies vadovė.

Prezidentė atskleidė galbūt pamėginsianti ir pati įgarsinti knygą neregiams, nes šių metų akcijos tikslas – kad knyga pasiektų visus: ir neįgaliuosius, ir neįperkančiuosius, sunkiau gyvenančius.

Paklausta, kokią knygą skaito šiuo metu, prezidentė nuoširdžiai nusijuokė: „Čia visiems sakau – dabar turiu tiek daug darbinių popierių, kad laiko nelieka. Bet knygų tikrai turiu, jų prisikaupia, ypač po visokių mugių. Jos guli prieš mano akis ir sąžinę, vis pasižiūriu – Dieve, kada pradėsiu skaityti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas