Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 17

Kol Lietuvos pasienyje ramu, latvių pasieniečiai sekmadienį apgręžė 30 migrantų

Sekmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kad draudžiamose vietose iš Baltarusijos į Lietuvą būtų bandę patekti migrantai. Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių sekmadienį įleistų užsieniečių nebuvo. Sekmadienį priešpiet ties Šalčininkų rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššautas vienas šūvis, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Pasienio ruožą žymintis ženklas ties Musteikos kaimu (Varėnos raj.)
Pasienio ruožą žymintis ženklas ties Musteikos kaimu (Varėnos raj.) / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šeštadienį pasieniečiai apgręžė 19 į Lietuvą neteisėtai bandžiusių patekti užsieniečių, penktadienį – 4, ketvirtadienį – 18. Trečiadienį, antradienį ir pirmadienį irgi nebuvo neteisėtų bandymų patekti iš Baltarusijos.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, nepateko 8168.

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 30 iš Baltarusijos bandžiusių patekti neteisėtų migrantų, šeštadienį – 33, penktadienį – 50, ketvirtadienį – 32, trečiadienį – 42, antradienį – 39, pirmadienį – 42. Lenkijos pasieniečiai šeštadienį iš Baltarusijos neįsileido 46 tokių užsieniečių, penktadienį – 51, ketvirtadienį – 15, trečiadienį – 16, antradienį ir pirmadienį – po 68 kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas