Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 27

Palangoje verda diskusijos dėl specialių pliažų: nuogaliai vis dar sukelia emocijas

Vasaros pabaigoje, saulei vėl ėmus spiginti, Palangoje verda diskusijos dėl nudistų paplūdimių. Kol ietys laužomos svarstant: reikia ar nereikia XXI-ame amžiuje specializuotų pliažų, aiškėja, kad nuogaliams poilsiautojai nėra pakantūs. Pajūryje nuogą užsienietį pamatę žmonės puolė ieškoti gelbėtojų ir jiems skųstis.
Nudistų paplūdimys
Nudistų paplūdimys / 123rf.com nuotr.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus kreipėsi į vietos gyventojus ir poilsiautojus klausdamas, ar dar reikia specializuotų paplūdimių.

Būti ar nebūti?

Šis klausimas kurorte pasidarė itin aktualus, kai pajūryje, Šventosios link, buvo įruošti trys specializuoti pliažai: moterų, vyrų ir poilsiautojų su keturkojais. Jų visų trijų ilgis siekia apie 800 metrų.

Tokiu skirstymu, labiau nei poilsiautojai, pasipiktino čia turintieji būstų. Esą tokių paplūdimių steigimas nebuvo suderintas su gyventojais ir gerokai blogina jų gyvenimo kokybę: norėdami išsimaudyti, jie turi paeiti iki bendro paplūdimio.

Todėl meras, artėjant rudeniui, kai bus grįžta prie Palangos funkcinių zonų klausimo, klausia žmonių nuomonės. Iš komentarų aiškėja, kad dauguma pritartų nudistų ir moterų paplūdimiui. Tačiau kelia klausimą, ar tikrai reikia atskiro pliažo vyrams. Šie esą galėtų eiti pas nudistus. Nuomonės išsiskyrė ir dėl paplūdimių su gyvūnais.

Tačiau visi sutinka – vertėtų peržiūrėti zonas. Prašoma, kad šios būtų toliau nuo gyvenamųjų namų.

Pasigirdo ir pastabų, jog toks pliažų skirstymas – sovietmečio palikimas. O nuogaliai gali degintis viename paplūdimyje. Visgi vyresnio amžiaus moterys puolė ginti savo teises, sakydamos, kad visai nenori apsinuoginti greta vyrų.

Nežinia, kokias išvadas pasidarys meras, perskaitęs visus komentarus, tačiau aiškėja, kad dauguma vis dėlto dar nori specializuotų paplūdimių ir atokiau. Labiau nei nuogalių kaimynystė poilsiautojams patiktų keturkojai.

Dėl vieno nuogo – skundai

Vis dėlto gelbėtojų patirtis rodo, kad poilsiautojai nėra pakantūs išsirengusiems žmonėms.

Į 15min prieš tris savaites kreipėsi viena skaitytoja. Moteris pasakojo, kad vieną šeštadienio rytą paplūdimiu pėstute ėjo nuo Nemirsetos iki Palangos tilto.

„Brėško gražus rytas. Pakeliui mačiau tris moteris: greičiausiai močiutę, dukrą ir anūkę. Visos trys išsirengė ir šoko į bangas. Tačiau aplinkui nebuvo jokių žmonių. Tik aš. Eidama mačiau dar vieną nuogą porą. Vėliau žmonių ėmė daugėti, kuo arčiau tilto, tuo tirščiau. Ir štai visai netoli tilto į jūrą matau einantį išsimaudyti visiškai nuogą vyrą. Eina sau pro vaikus, pro gulinčius žmones. Atrodė tikrai nejaukiai“, – įspūdžiais dalinosi moteris.

Tuo metu Palangos gelbėtojams vadovaujantis Jonas Pirožnikas teigė žinantis apie šią istoriją. Aiškėja, kad dėl šio vyro iš poilsiautojų sulaukta skundų. Gelbėtojai pakalbėjo su vyru, kuris į Lietuvos pajūrį atvyko iš užsienio. Vyriškis tikino manęs, kad Lietuvoje toleruojama, kai viešuose paplūdimiuose būna ir nuogaliai. „Paaiškinome, kur yra vyrų arba nudistų pliažas. Jis apsirengė ir išėjo“, – pridėjo J.Pirožnikas. Anot jo, tokie atvejai – tikrai reti. Dažniausiai paaiškėja, kad viso labo – nesusipratimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas