Atlikus laboratorinius mėginių tyrimus Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute nustatyta, kad riestainiuose „Chrustiaščia kukurūznaja“ (geriausias iki 17-04-2018, gamintojas OOO „VYROBNIK PLIUS“) ir vafliniuose vamzdeliuose „Chrumka“ su sutirštinto pieno skonio įdaru (geriausias iki 11-12-2017, gamintojas FLP LIUBYJ V.M) yra daugiau nei 5 % genetiškai modifikuotos sojos.
Konditerijos gaminių ženklinimo etiketėse bei maisto produktų saugą ir kokybę patvirtinančiuose dokumentuose Ukrainos gamintojai informacijos apie sudėtyje esančius GMO nenurodė, nors pagal Europos Sąjungoje galiojančius teisės aktų reikalavimus, tai padaryti privalu, jei maisto produkte yra daugiau nei 0,9 % GMO.
Konditerijos gaminių importuotojui nurodyta tinkamai perženklinti produktus prieš juos pateikiant vartotojams. Be to, įvertinus riziką, sugriežtinta visų iš Ukrainos importuojamų konditerijos gaminių kontrolė dėl GMO nustatymo.