Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 10

Konservatoriai įspėja ne tik M.Majauską: balsavimas dėl biudžeto – balsavimas dėl pasitikėjimo Vyriausybe

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkui Mykolui Majauskui prieš partijos valią pateikus siūlymą dėl pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos ir nuo jo neatsitraukiant, grasinimai pašalinimu iš konservatorių gretų taip skambiai nebeskamba. Esą dabar personalinis jo atsakomybės klausimas nesvarstomas, bus sprendžiama pagal šio klausimo svarstymą parlamente. Vis dėlto jam primenama, kad konservatorių bendruomenė turi politinę atmintį. Be to, ir koalicijos partneriams baksnojama, kad biudžetas ne guminis, o palaikymas jo priėmimui – kertinis.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Spalio viduryje Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas priėmė sprendimą įpareigoti Seimo frakcijos narius balsuoti tik už tuos siūlymus kitų metų valstybės biudžetui, kurie suderinti su Vyriausybe.

M.Majauskas su keliais kolegomis pateikė siūlymą neterminuotai taikyti 9 proc. PVM lengvatą viešbučiams, restoranams, kultūros bei sporto veiklai, kai ministrų kabinetas tai kol kas numato daryti tik pirmąjį kitų metų pusmetį.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen paprašė Vyriausybės skubiai pateikti išvadą dėl parlamentarų siūlomos lengvatos poveikio 2023 metų biudžetui.

Finansų ministerija nurodė, kad renkant papildomus argumentus šiuo metu Vyriausybės išvada dėl PVM lengvatų yra rengiama.

„Išvada artimiausiu metu bus pristatyta“, – sakė ministerijos atstovai.

TS-LKD Priežiūros komitetas yra pateikęs rekomendaciją M.Majauskui arba atsiimti su Vyriausybe nederintą siūlymą, arba trauktis iš Seimo BFK vadovo posto ir iš partijos.

M.Majauskas aiškino, kad savo nuomonės keisti neketina.

Mažosios valdančiosios koalicijos partnerės – Laisvės partijos – Seime atstovai Vytautas Mitalas ir Ieva Pakarklytė anksčiau yra pasiūlę lengvatinio PVM tarifo taikymą kavinėms ir restoranams pratęsti iki kitų metų pabaigos.

Nuosekliai laikysis savo pozicijos

M.Majauskas 15min sakė, kad mokesčiai yra ne tik valstybės buhalterijos dalis, bet ir vertybių išraiška.

„Mokesčiais pasakome, kokie yra mūsų šalies prioritetai. Mano supratimu, smulkusis verslas, asmeninė iniciatyva, kultūringas ir sveikas gyvenimas yra svarbu. Panašius principus deklaruoja daugelis Europos Sąjungos šalių taikydamos sumažintus pridėtinės vertės tarifus maitinimo, sporto, kultūros renginių sektoriams, kuriuose dominuoja išskirtinai smulkusis verslas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas