Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:30

Konservatorių tvirtove vadintame Vilniuje – dideli pokyčiai vienmandatėse apygardose

Prieš ketverius metus vykusiuose Seimo rinkimuose Vilniaus miesto apygardose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos kandidatams pasipriešinti sugebėjo tik liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Kitur dominavę konservatoriai tapo Seimo nariais. Dabar žemėlapis jau kur kas margesnis ir iš 14 apygardų pergale konservatoriai gali džiaugtis tik pusėje.
Vilniaus mieste išrinkti Seimo nariai
Vilniaus mieste išrinkti Seimo nariai / 15min montažas

Visas Seimo rinkimų naujienas galite sekti čia.

Šių Seimo rinkimų nugalėtojai socialdemokratai gali užtikrintai sakyti, kad jie yra visos Lietuvos partija. Tokią išvadą galima daryti stebint rezultatus vienmandatėse apygardose Vilniuje ir ypač Kaune.

Konservatoriai prarado Vilnių?

Iki šiol konservatoriai galėjo drąsiai sakyti, jog Vilnius yra jų – rinkėjai čia daugiausia balsų būtent jiems atidavė jau per keletą rinkimų: tiek pernai per savivaldos rinkimus čia triumfavo būtent TS–LKD ir jų kandidatas į merus Valdas Benkunskas, tiek per Prezidento rinkimus čia didžiausio palaikymo sulaukė premjerė Ingrida Šimonytė.

Ir pirmasis Seimo rinkimų pavojaus signalo konservatoriams nesiuntė – jie dominavo daugiamandatėje apygardoje, o premjerė I.Šimonytė triuškinančia persvara jau pirmajame ture laimėjo Antakalnio vienmandatėje apygardoje.

Taip pat šios politinės partijos kandidatai pateko į antrą turą visose likusiose 12-oje apygardų, kur to antrojo turo prireikė (Senamiesčio-Žvėryno apygardoje pirmame ture laimėjo liberalė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė Nielsen).

Bet galutinis rezultatas buvo toli gražu ne toks, kokio greičiausia tikėjosi TS–LKD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai