Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 12

Koronavirusas Lietuvoje: patvirtinta 1053 užkrato atvejai, Nemenčinėje – jau 14-a užsikrėtusiųjų

Lietuvoje patvirtinti dar 27 koronaviruso atvejai. Iš viso infekcija šalyje serga 1053 žmonės, Šv. Velykų rytą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM). Koronaviruso infekcija Lietuvoje nusinešė jau 23 žmonių gyvybes, 54 žmonės pasveiko. Koronaviruso židinys Nemenčinėje sparčiai plečiasi, sekmadienio vakarą pranešta jau apie 14 užsikrėtusiųjų. Marijampolės ligoninėje susirgo slaugytojas ir du pacientai, Klaipėdoje užsikrėtė du „Maximos“ darbuotojai.
Policijos kontrolės postas Molėtų plente
Policijos kontrolės postas Molėtų plente / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per parą ištirtas 2421 ėminys, iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso – 38472.

Dėl koronaviruso plitimo Vyriausybė kovo 16 dieną paskelbė visuotinį karantiną, dar anksčiau – ekstremalią situaciją. Trečiadienį nuspręsta karantiną pratęsti iki balandžio 27 dienos, o nuo penktadienio Velykų savaitgaliui – ir suvaržyti judėjimą. Visas šeštadienio naujienas apie koronaviruso plitimą Lietuvoje skaitykite čia.

Visas sekmadienio naujienas apie koronavirusą sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Nemenčinėje – jau 14 užsikrėtusiųjų, NVSC prašo kreiptis visus, turėjusius sąlytį ar turinčius daugiau informacijos

20:50

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Vilniaus departamentas informuoja, kad Nemenčinės mieste (Vilniaus r.) jau užregistruota 14 užsikrėtimo COVID-19 liga atvejų, vienas iš jų – socialinės globos įstaigoje „Senevita“, rašoma spaudai išplatintame pranešime.

Pirminiais duomenimis, užkrečiamosios ligos protrūkis kilo įmonėje UAB „Vilnika“. Kuris atvejis gali būti vertinamas kaip pirminis ir kur susirgęs asmuo užsikrėtė, dar aiškinamasi.

NVSC šiuo metu jau nustatė 84 asmenis, turėjusius sąlytį su susirgusiais UAB „Vilnika“ darbuotojais, bei apie 20 asmenų, turėjusių sąlytį su VšĮ „Senevita“ atveju.

Visi sąlytį turėję asmenys šiuo metu informuojami, jie privalo izoliuotis 14 dienų po turėto kontakto. Atsižvelgdamas į turimą informaciją, NVSC prašo gyventojų bendradarbiauti ir turint bet kokios informacijos apie izoliavimosi pažeidimus, nedelsiant kreiptis į Bendrąjį pagalbos centrą (112).

Jei žinote, kad turėjote sąlytį su UAB „Vilnika“ ar VšĮ „Senevita“ darbuotojais ir su Jumis nesusisiekė NVSC specialistai, prašome kreiptis NVSC karštąja linija, tel. +37061879984. Jūs būsite užregistruotas ir su Jumis susisieks NVSC specialistai, kurie atliks individualų užsikrėtimo rizikos vertinimą ir pateiks rekomendacijas.
 

Koronavirusu susirgo dvi „Maximos“ darbuotojos

20:30

Sekmadienį, balandžio 12 dieną, Klaipėdos prekybos centre „Banginis“ esančios „Maximos XXX“ parduotuvės kepyklos darbuotojai diagnozuotas koronavirusas. Šiai darbuotojai tyrimas atliktas balandžio 10 dieną. Ji parduotuvės kepykloje dirbo iki balandžio 6 dienos.

Sekmadienį, balandžio 12 dieną, paaiškėjo, kad Klaipėdos „Maximos“ parduotuvės (Sportininkų g. 18) valytojai taip pat diagnozuotas koronavirusas. Darbuotoja nuo kovo 17 dienos turi nedarbingumą. Nepaisant to, kad darbuotoja nedirba daugiau nei tris savaites, po teigiamo koronaviruso testo parduotuvėje bus papildomai atlikta pilna patalpų dezinfekcija.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Epidemiologai sunerimę – Nemenčinėje sparčiai plečiasi koronaviruso židinys

16:23

Epidemiologai sako su nerimu stebintys situaciją Vilniaus rajone, Nemenčinės mieste, kur koronaviruso židinys sparčiai išplito vienoje siuvimo įmonėje.

„Didžiausias šiuo metu ne sveikatos priežiūros įstaigoje esantis COVID-19 židinys – Nemenčinės siuvimo įmonėje. Penktadienį čia nustatytas vienas, šeštadienį dar keturi atvejai, o sekmadienį jau iš viso yra trylika įmonės darbuotojų, kuriems patvirtintas koronavirusas ir tas skaičius dar didės. Labai plinta ir tai labai mus neramina“, – BNS sekmadienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.  

Anot jos, žaibiško plitimo nepavyksta sustabdyti ir dėl galimų saviizoliacijos pažeidimų, ir galbūt dėl įmonės vadovybės atsainaus požiūrio, dėl kai kurių gautų pranešimų jau kreiptasi ir į policiją. 

„Ypač nerimą kelia tai, kad turime pranešimų apie saviizoliacijos pažeidimus. Turi būti apie 100 žmonių izoliuotų ir jau gavom pranešimus iš Nemenčinės gyventojų apie izoliavimosi pažeidimus, informuota policija“, – pasakojo R. Lingienė. 

Registrų centro duomenimis, pasak epidemiologės, Nemenčinės siuvimo įmonėje dirba 314 darbuotojų. 

Daugiau apie situaciją Nemenčinėje skaitykite čia.

Marijampolėje susirgo slaugytojas ir du pacientai

16:03

Marijampolės meras Povilas Isoda sekmadienį savo feisbuko paskyroje pasidalino naujausia informacija apie koronavirusą.

„Naujausia informacija apie koronavirusą Marijampolėje!

Vakar ligoninėje nustatyta 1 naujas sergantis slaugytojas, kuris buvo saviizoliacijoje ir 2 pacientai. Viso ligoninėje nustatyta 22 sergantys darbuotojai.

Galime pasidžiaugti, kad vakar dienos mobiliajame punkte atlikti visi 16 testų neigiami.

Būkime visi ir toliau susitelkę, laikykimės karantino reikalavimų ir kartu įveiksime šią grėsmę! Gražių šv. Velykų savo šeimose“, – feisbuke rašė meras.

Koronaviruso židinys Nemenčinėje – įmonėje susirgo 10 žmonių

08:33

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė LRT radijui sekmadienio rytą pranešė, kad naujame koronaviruso židinyje Vilniaus rajone, Nemenčinės mieste esančioje siuvykloje, susirgo jau 10 žmonių.

Šiai įmonei uždrausta vykdyti veiklą. Taip pat nustatyta bent 40 su susirgusiaisiais kontaktavusių asmenų.

Per parą – 27 nauji atvejai

07:58

Nacionalinės visuomenės priežiūros laboratorijos (NVPL) balandžio 12 d. 7.00 val. duomenimis:

  • Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 1053
  • Per vakar dieną patvirtinta naujų ligos atvejų: 27
  • Per vakar dieną ištirta: 2113
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 40712

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 11 d. 22.30 val. duomenimis apie mirtis ir pasveikusius nuo COVID-19:

  • Mirčių skaičius Lietuvoje: 23
  • Pasveikusiųjų skaičius: 97 (iš jų 15 – sveikatos priežiūros specialistų (1 iš jų – farmacininkas)

Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

 

 

Paskutinis atnaujinimas 2020-04-12 07:58

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas