Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 09 /18:16

Koronavirusas Lietuvoje: patvirtinti 7 nauji atvejai, mirė du Antavilių pensionato globotiniai, Vilniaus ligoninės pacientas

Per praėjusią parą Lietuvoje patvirtinti 7 nauji užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamais naujausiais duomenimis, nuo infekcijos mirė 71, o pasveiko 1338 pacientai. Iš viso šalyje patvirtinti 1727 užsikrėtimo COVID-19 atvejai.
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija
VU Gyvybės mokslų centro laboratorija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Per pirmadienį ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 4387

Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 340073 (iš jų – 105452 iš mobilių punktų)

Vyriausybės ekstremalių situacijų komisija pasiūlė Ministrų kabinetui atšaukti karantiną nuo birželio 17 dienos, tačiau valstybės lygio ekstremalią situaciją pratęsti.

Ispanija ir Malta nuo pirmadienio įtrauktos į sąrašą šalių, iš kurių grįžus neprivaloma 14 dienų saviizoliacija. URM atšaukė perspėjimą nevykti į šias valstybes.

Testavimo apimtys didinamos Vilniaus mieste ir Vilniaus rajone, Lazdijuose, Ignalinoje, Šalčininkuose, Skuode, Elektrėnuose ir Šakiuose.

Svarbiausias koronaviruso pandemijos naujienas sekite žemiau:

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

NVSC: Nuo COVID-19 mirė du Antavilių pensionato globotiniai, Vilniaus ligoninės pacientas

18:16

Antradienį nuo koronaviruso mirė trys žmonės – du Antavilių pensionato globotiniai ir vienas Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientas, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

„Buvę Antavilių pensionato globotiniai mirė Vilniaus miesto klinikinės ligoninės COVID-19 padalinyje, o buvęs Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientas mirė Santaros klinikose“, – BNS antradienį sakė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Anot jos, visi trys mirusieji buvo garbaus amžiaus, sirgo gretutinėmis lėtinėmis ligomis.

R. Lingienės teigimu, nuo koronaviruso iš viso mirė septyni Antavilių pensionato globotiniai ir dešimt Vilniaus miesto klinikinės ligoninės pacientų.

Anksčiau antradienį Sveikatos apsaugos ministerija pranešė apie dar vieną mirtį nuo koronaviruso, tačiau vėliau patikslino, jog nors žmogus ir sirgo koronavirusu, jo mirties priežastis išties yra „sietina su onkologinės ligos progresavimu“.

Iki šiol oficialiai buvo patvirtinta 71 mirtis nuo koronaviruso, dar dešimt susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Antradienio SAM duomenimis, Lietuvoje COVID-19 nustatytas 1727 žmonėms.

SAM: 72-uoju mirties nuo koronaviruso atveju įvardintas asmuo mirė dėl kitų priežasčių

16:48

72-uoju mirties nuo koronaviruso atveju įvardintas asmuo mirė dėl kitų priežasčių, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

„Žmogaus mirties priežastis sietina su onkologinės ligos progresavimu, o COVID-19 liga laikoma gretutine, todėl žmogus laikomas mirusiu dėl kitų priežasčių“, – rašoma ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Apie tai, jog šio asmens mirties priežastis gali būti ne susirgimas koronavirusu, BNS anksčiau antradienį sakė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Ministerijai patikslinus informaciją, antradienio duomenimis, nuo COVID-19 mirė 71 asmuo, dar 10 susirgusiųjų mirė dėl kitų priežasčių.

Iš viso Lietuvoje oficialiai patvirtinta 1727 užsikrėtimo koronavirusu atvejų. Infekcine liga vis dar serga 308 žmonės, pasveiko – 1338.

Koronavirusas nustatytas sostinės „Norfos“ parduotuvės ir Santaros klinikų darbuotojams

13:38

Koronavirusas nustatytas Vilniuje esančios parduotuvės „Norfa“ bei Santaros klinikų darbuotojams, BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Anot „Norfos“, koronavirusas buvo patvirtintas asmeniui dirbančiam Nemenčinės plente, Gvazdikų Sodų 1-ojoje gatvėje, esančioje parduotuvėje.

„Prekybos centras uždarytas, šiuo metu vykdoma visų parduotuvės patalpų dezinfekcija. Visi be išimties parduotuvės darbuotojai, kaip reikalauja taisyklės, saviizoliuosis 14 dienų“, – rašoma išplatintame pranešime.

Kaip BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, darbuotojui pasireiškė simptomai, jis kreipėsi į gydymo įstaigą.

„Šiuo metu mūsų specialistai yra nuvykę ir dirba toje parduotuvėje. Vertinama, kas turėjo sąlytį, kokį sąlytį turėjo. Pats susirgęs asmuo teigė, kad jis visą laiką dėvėjo asmens apsaugos priemones. Kiek žinome, tai yra salės darbuotojas“, – BNS antradienį teigė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Anot jos, sąlytį su darbuotoju galėjo turėti ir pirkėjai, todėl visi, kurie nuo birželio pirmosios lankėsi šioje parduotuvėje, turėtų kreiptis į NVSC karštąją liniją.

G.Megelinskienės teigimu, „Norfos“ darbuotojo užsikrėtimas gali būti siejamas su židiniu Santaros klinikose.

„Šiandien gautas pranešimas, kad užsikrėtimas nustatytas ir Santaros klinikų darbuotojui, o jis yra „Norfos“ darbuotojo artimasis“, – kalbėjo ji.

Dauguma naujų koronaviruso atvejų susiję su asmeninėmis šventėmis

12:55

Penki iš septynių naujų koronaviruso atvejų patvirtinti asmeninių švenčių dalyviams Kalveliuose ir Kernavėje arba su jais susijusiems asmenims, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Du susirgimo atvejai patvirtinti su švente Kalveliuose susijusiems asmenims, kurie užsikrėtė nuo šventės dalyvių, taip pat koronavirusas per vakar patvirtintas dviem Kernavės šventės dalyviams ir vienam susijusiam asmeniui“, – sak4 NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolanda Lingienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rolanda Lingienė

Anot jos, Kalveliuose šventėje dalyvavo 15 asmenų, iš jų koronavirusas nustatytas septyniems. Taip pat kol kas iš viso užsikrėtė 10 sąlytį turėjusių asmenų.

Skaičiuojama, kad sąlytį iš viso galėjo turėti apie 150 žmonių, iš jų izoliuota yra apie 80.

Kaip pirmadienį spaudos konferencijoje sakė R.Lingienė, manoma, jog protrūkis Kalvelių kaime yra susijęs su protrūkiu Kernavėje, nes šventėse dalyvavo skirtingi Nacionalinio vėžio instituto darbuotojai.

Kernavėje šventėje iš viso dalyvavo aštuoni asmenys, iš jų užsikrėtė šeši. Taip pat kol kas susirgo trys sąlytį turėję artimieji.

Nustatyta, kad sąlytį su užsikrėtusiaisiais šventės dalyviais iš viso galėjo turėti apie 40 asmenų.

Nors NVSC antradienį pranešė apie du naujus koronavirusu šventėje Kernavėje užsikrėtusius asmenis, bendras infekcine liga susirgusių šventės dalyvių skaičius nuo pirmadienio nepakito.

Anot R.Lingienės, taip yra todėl, jog pirmadienį, apibendrinant duomenis iš židinio Kernavėje, buvo įtraukta ir naujausia turima informacija apie susirgusius šventės dalyvius.

„Taip gavosi, jog vakar, skelbiant apibendrintą židinio informaciją, į bendrą susirgusių šventės dalyvių statistiką įtraukėme ir du šiandien patvirtintus atvejus, apie kuriuos buvome šviežiai sužinoję“, – kalbėjo NVSC atstovė.

Dar vienas per vakar dieną patvirtintas susirgimo atvejis nustatytas Ukmergėje – koronavirusu užsikrėtė ugniagesys.

Apie tai pirmadienį vakare pranešė pats Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Simptomų jis nejaučia, tyrimas buvo atliktas prieš guldant į ligoninę. Bet jis birželio 7 dieną dalyvavo gimtadienio šventėje, kur buvo 12 žmonių“, – teigė R.Lingienė.

Anot jos, nustatyta iš viso 20 didelės rizikos sąlytį turėjusių asmenų, iš jų septyni – darbovietėje, jie izoliuoti.

Pasak NVSC atstovės, dėl vieno naujo atvejo duomenų kol kas nėra.

Nuo COVID-19 mirė šia liga irgi sirgusio Kauno klinikinės ligoninės darbuotojo artimasis

12:17

Nuo koronaviruso mirė taip pat šia liga sirgusio Kauno klinikinės ligoninės darbuotojo artimasis, tai – 72-oji mirtis nuo COVID-19, antradienį BNS informavo Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

„Asmuo priklausė 51–60 metų amžiaus grupei, tačiau dėl onkologinės ligos priklausė ir rizikos grupei. Pirminiais duomenimis, jis užsikrėtė nuo artimo asmens, kuris dirba Kauno klinikinėje ligoninėje ir taip pat sirgo koronavirusu“, – BNS teigė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė.

Vis dėlto ji pabrėžia, jog šis atvejis dar gali būti išbrauktas iš koronaviruso sukeltų mirčių sąrašo ir priskirtas prie tų asmenų, kurie sirgo COVID-19, tačiau mirė dėl kitų priežasčių.

„Mirties priežastis dar tikslinama. Kol kas informacija tokia, kokia yra, tačiau Kaune dėl šios situacijos dar aiškinamasi, nes žmogus turėjo tikrai rimtų onkologinių problemų“, – sakė NVSC atstovė.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1727, Latvija – 1089, Estija – 1947

12:09

Baltijos šalyse iki antradienio vidurdienio iš viso patvirtinti 4763 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1727 atvejai, atlikti 340 tūkst. 73 tyrimai, mirė 72 žmonės.

Latvija: patvirtinti 1089 atvejai, atlikti 120 tūkst. 52 tyrimai, mirė 26 žmonės.

Estija: patvirtinti 1947 atvejai, atlikti 91 tūkst. 733 tyrimai, mirė 69 žmonės.

Patvirtinti 7 nauji atvejai

10:28

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) birželio 9 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų: 1727
  • Sergančių žmonių skaičius: 308
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 7
  • Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 72
  • Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 10
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 1338
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 253
  • Paveiktomis teritorijomis laikomos visos šalys

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 9

Paskutinis atnaujinimas 2020-06-09 10:28

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas