Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 27 /21:38

Koronavirusas Lietuvoje: iš viso užsikrėtusiųjų – 358, pirmieji atvejai Tauragėje ir Mažeikiuose

Penktadienio ryto duomenimis, Lietuvoje nustatyti 345 koronaviruso užkrato atvejai, Ukmergėje iš viso – 19. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas informavo, kad Klaipėdoje mirė 94 metų pacientas, sirgęs ne viena lėtine liga ir taip pat koronavirusu. Meras pranešė, kad, gydytojų teigimu, pacientas mirė ne nuo šio viruso. Tačiau Sveikatos ministerija pranešė, kad užfiksuotas penktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Alytuje koronavirusu užsikrėtė medikė.
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką
Koronavirusu galimai užsikrėtęs asmuo atvežtas į Santaros klinikų infekcinių ligų kliniką / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ketvirtadienio vakarą koronavirusu užsikrėtusiųjų skaičius siekė 299. Ketvirtadienį iš viso atlikta 1175 tyrimai. Iki šiol iš viso ištirta 5495 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso.

Ketvirtadienį pranešta, kad Ukmergėje nustatyta 17 koronaviruso atvejų, tarp užsikrėtusiųjų ir 8 medikai. „Sodra“ paskelbė, kad susirgo du jos darbuotojai Vilniuje ir Ukmergėje. Klaipėdos meras pranešė apie dar du užsikrėtusius medikus. Apie visa tai skaitykite čia.

Nuo koronaviruso šalyje mirė jau penki žmonės, vienas žmogus pasveiko.

Naujausias penktadienio žinias apie koronaviruso plitimą Lietuvoje sekite žemiau:

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Tauragės rajone – pirmasis susirgimas

00:06

Tauragės rajono savivaldybė skelbia, kad užfiksuotas pirmasis koronaviruso atvejis Tauragės rajone.

„Tauragės kurjeris“ iš savivaldybės gavo pranešimą, kuriame nurodoma, jog Tauragės rajone jau patvirtintas pirmasis susirgimas koronavirusu (COVIV-19). Ar tai įvežtinis atvejis, ar asmuo užsikrėtė Lietuvoje, kol kas nėra aišku.

Kol kas laukiama daugiau duomenų iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC). Tauragės rajono meras Dovydas Kaminskas savo feisbuko profilyje teigia, kad asmuo tyrimams ėminius davė Tauragės mobiliajame tyrimų punkte trečiadienį. „Pradėtas epidemiologinis tyrimas.

Laukiame daugiau duomenų iš NVSC dėl visų 30 paimtų ėminių šį trečiadienį. Laiptinė, kur gyvena asmuo, išdezinfekuota iškart gavus informaciją. Asmuo informavo, kad visi šeimos nariai, kurie galimai turėjo kontaktą jau užregistruoti COVID-19 testui. Mano žiniomis, atvejis įvežtinis“, – skelbia meras.

Tauragės rajono savivaldybė savo oficialiame puslapyje koronavirusas.taurage.lt skelbia, kad jau paimti 107 Tauragės rajono gyventojų mėginiai tyrimams. Pagalbos kreipėsi 139 asmenys, o 64 asmenys izoliuoti savivaldybės parūpintose patalpose. Šiuo metu oficialiojoje statistikoje skelbiama, kad koronavirusu Lietuvoje užsikrėtę 345 asmenys. Nuo pavojingos infekcijos mirė 5 užsikrėtusieji.

Mažeikių rajono saivaldybė pranešė apie atvejį Mažeikiuose

21:37

„Preliminariais duomenimis, Mažeikių rajone patvirtintas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis. Asmuo šiandien išvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui atlikus epidemiologinį tyrimą, viešai teiktinus duomenis paskelbsime“, – rašoma Mažeikių rajono savivaldybės feisbuko puslapyje.

Koronavirusu užsikrėtęs medikas Vilniaus Santaros klinikose operavo vaiką

21:20

Koronavirusu Žalgirio klinikose užsikrėtęs medikas operavo vaiką ir Vilniaus Santaros klinikose, praneša portalas Delfi.lt. 

Vaikui buvo atliktas tyrimas dėl koronaviruso, paaiškėjo, kad jis COVID-19 neserga.

Kartu su minėtu mediku dirbo 13 medicinos darbuotojų, jie siunčiami į saviizoliaciją. Gydytojo darbo sritis – veido ir žandikaulio chirurgija.

Įstaigos pačios spręs, kaip profilaktiškai tikrinti sveikatos priežiūros specialistus

20:46

Pačios gydymo įstaigos, įvertinusios savo specifiką ir galimas rizikas, turės apsispręsti, kokiu dažnumu sveikatos priežiūros specialistus tikrinti profilaktiškai. Tuo metu, jaučiantieji net menkiausius koronavirusinės infekcijos (COVID-19) simptomus turėtų būti tiriami nedelsiant, praneša SAM.

Tokį sprendimą šiandien pasirašė valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Pats sprendimas profilaktiškai testuoti visus sveikatos priežiūros specialistus priimtas kovo 23 d.

Pasak ministro, tai, kad gydymo įstaigose daugėja užsikrėtusių medikų, kelia rimtą nerimą.

„Sveikatos priežiūros specialistai yra tie žmonės, kurių kiekvieno žinios ir kompetencija, įgūdžiai, šiuo metu yra aukso vertės. Dedame visas pastangas, kad užtikrintume galimybes tikrintis visiems specialistams. Dėl to, kokiu dažnumu, ir dėl visų kitų klausimų turi apsispręsti pačios įstaigos, nes juk jose dirbantys žmonės geriausiai gali įvertinti rizikas ir poreikius. Savo ruožtu, dar kartą raginu kiekvieną iš mūsų padaryti viską, kad apsaugotume ir save, ir kitus, tad visų prašau susitelkimo. Nekartokime kitų šalių klaidų, kurios kainuoja gyvybes", – sako ministras A.Veryga.

Gargžduose užsikrėtęs asmuo gyveno daugiabutyje, teks dezinfekuoti

20:07

Klaipėdos rajone – 11 koronaviruso atvejis. Asmeniui prieš kurį laiką paimtas mėginys mobiliajame koronaviruso patikros punkte Klaipėdoje.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas feisbuke pranešė, kad teigiamas atsakymas gautas prieš keletą valandų, o žmogus iš savo namų išvežtas į ligoninę. Šiuo metu sveikatos specialistai jau pradėjo tyrimą, kokius kontaktus ir su kuo turėjo šis asmuo.

Kadangi pacientas išgabentas iš vieno Gargždų daugiabučio, į vietą vyksta įmonė, kuri atliks visos laiptinės dezinfekciją. Policijos pareigūnai įspėja gyventojus apie atliekamą dezinfekciją.

Penktadienį dieną nustatyta dar 13 koronavirusine infekcija užsikrėtusių asmenų, vienas – medikas

19:17

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, vakare patvirtinta dar 13 užsikrėtimo koronavirusine infekcija (COVID-19) atvejų. Tarp užsikrėtusiųjų – vienas medikas, užsikrėtęs kontaktiniu būdu.

Šiuo metu Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų – 358, kovo 27 d. 9 val. duomenimis iki šiol iš viso ištirti 5495 ėminiai dėl įtariamo koronaviruso. Šie duomenys surinkti iš visų laboratorijų, kuriuose šie tyrimai atliekami.

Visais atvejais jau pradėti arba bus pradėti epidemiologiniai tyrimai, o mobiliuose punktuose tyrimus atlikę asmenys bus informuoti apie savo tyrimo rezultatus.

Policija kviečia savivaldybes aktyviau prisidėti užtikrinant karantino taisyklių laikymąsi

18:00

Lietuvos policija paragino savivaldybes aktyviau prisijungti užtikrinant karantino tvarkos laikymąsi viešose vietose ir drausminant ją pažeidžiančius asmenis. 

„Kviestume ir savivaldybių atstovus aktyviau dalyvauti šiame procese. Jie taip pat pagal įstatymą gali, kartu su visuomenės sveikatos centru, išrašyti protokolus“, – penktadienį BNS sakė R.Matonis. 

Pasak R.Matonio, savivaldybių viešosios tvarkos pareigūnų pagalbos iki šiol nebuvo daug ir jos itin reikia artėjant šiltam savaitgaliui. 

„Pakankamai retai, kol kas, tikiuosi savaitgalį prisijungs daugiau (...) galėtų aktyviau dirbti šioje srityje, ypač, kai artėja dabar šiltas savaitgalis, ypač šeštadienį“, – sakė Lietuvos policijos atstovas. 

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Adomas Bužinskas teigė, kad pirmiausia yra bandoma perspėti žmones, bet Vilniuje ketvirtadienį jau buvo skirta pirmoji bauda. 

„Pradžioje bandome įspėti draugiškai žmones, kad nesibūriuotų, čia ypatingai padėjo mums Šaulių sąjunga, kurie vakarais prisijungia prie budėjimų. Tais piktybiniais atvejais, kai žmonės nusprendžia nesiskirstyti, nereaguoja į draugiškus patarimus, mes imamės rašyti protokolus. Vakar dieną, pirmą kartą Lietuvoje buvo mūsų surašytas protokolas dėl karantino nesilaikymo, pasinaudojant tuo Administracinių nusižengimų kodekso punktu“, – BNS sakė A.Bužinskas. 

Pasak jo, bendradarbiavimas su policija bus stiprinamas.

„Pasileidome miesto monitoringą su dronais, kilsime, stebėsime parkų srautus. Tikslas yra nenubausti žmones, o padaryti, kad jie nepažeidinėtų viešosios tvarkos ir kol nebus Seime pakeisti įstatymai, mes ieškosime būdų kaip bendradarbiauti tais jau piktybiniais atvejais, kai žmonės nesiskirsto, kaip rasti tą procesą ir tokią schemą, kad policijos pareigūnai galėtų susisiekti su mūsų pareigūnais dėl baudos išrašymo ir fiksavimo“, – patikino A.Bužinskas. 

Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius sakė, kad kol kas Kaune baudos nėra skiriamos, stengiamasi daugiau dėmesio skirti prevencijai. 

„Kalbant apie fizinių asmenų administracines baudas, kol kas tokių kraštutinių priemonių mūsų savivaldybės atstovai imtis neketina. Kol kas žadame toliau, užuot baudę, tęsti prevencinę veiklą ir visas informacines kampanijas (...) atšils orai savaitgalį, pasižiūrėsim kokia bus situacija mieste, nes važinės vis tiek tie mūsų automobiliai su garsiniais pranešimais ir jeigu matysim, kad situacija kritinė, jei žmonės nepaiso, sąmoningumo stoka matoma akivaizdžiai, tai aišku, bus pereita prie to“, – teigė T.Jarusevičius. 

Klaipėdos miesto mero patarėjas Artūras Šulcas teigė, kad baudų kol kas nenorima skirti, bandoma visus klausimus spręsti gražiuoju. 

„Mero pozicija tokia, kad bauda yra kraštutinė priemonė ir mes, kai tik atsilaisvinsim šitas pajėgas, mes jų prašome vadovautis protingumo ir išmintingumo kriterijais ir užsiimti prevencija, o ne kirviu kapojimu. Tikrai ne bizūno keliu norėtume eiti (...) kol kas mes stengiamės dar gražiuoju tartis ir šviesti“, – sakė uostamiesčio mero patarėjas. 

A.Šulcas taip pat pažymėjo, kad šiuo metu, net jei ir norėtų, Klaipėda negali skirti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų tokioms užduotims, nes visi jie užimti tarptautinėje perkėloje, kurioje į Lietuvą atplaukia pilni žmonių keltai. 

„Dabar jų visos pajėgos yra prie tarptautinių keltų. Mes per dieną priimam kelis šimtus, kartais netoli tūkstančio tų, kuriuos reikia apnakvindinti, pavalgydinti, patikrinti ir transportuoti“, – teigė jis. 

Vyriausybėje trečiadienį priimtas nutarimas, kuriuo siūloma ne tik sugriežtinti administracinę ir baudžiamąją atsakomybę už karantino tvarkos pažeidimus, bet ir suteikti įgaliojimus pažeidimų protokolus surašyti policijai. 

Pagal dabar galiojantį įstatymą, baudos fiziniams asmenims siekia iki 140 eurų, įmonėms – iki 600 eurų, o jas gali skirti visuomenės sveikatos specialistai bei savivaldybių darbuotojai. 

Jei Seimas priims įstatymą, baudos fiziniams asmenims už taisyklių pažeidimą sieks nuo 500 iki 1500 eurų, įmonėms – nuo 1500 iki 6000 eurų, o teisę surašyti nusižengimų protokolus įgis policija.

„Tikimės, kad kitą savaitę Seimas priims įstatymo pakeitimus ir praplės tą institucijų ratą, kurios gali surašyti protokolus“, – BNS sakė Lietuvos polcijos atstovas Ramūnas Matonis.

Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai nedarbingumo metu patvirtintas koronavirusas

16:01

Kauno klinikinės ligoninės slaugytojai nedarbingumo metu patvirtintas koronavirusas, penktadienį pranešė ligoninė.

„Infekcinių ligų korpuse dirbusi darbuotoja prieš susergant turėjo tris dienas išeiginių, paskui porą dienų dirbo savaitgalį ir pajutusi negalavimo simptomus į darbą šią savaitę nėjo. Su pacientais kontakto neturėjo, tačiau yra bendravusi su 12 darbuotojų, kurie nedelsiant buvo informuoti ir šiuo metu yra izoliacijoje. Laukiama jų tyrimo rezultatų“, – skelbia ligoninė.

Darbuotojos mėginys buvo paimtas Kauno miesto mobiliojoje stotelėje, ji tuo metu turėjo nedarbingumo pažymėjimą. Moteris dėl tyrimo kreipėsi kovo 25 dieną, o kitą dieną gautas teigiamas rezultatas.

Ligoninė pabrėžia, jog susirgusi darbuotoja darbo metu visada dėvėdavo reikalingas apsaugos priemones.

Pirminiais duomenimis, užsikrėtimo šaltinis buvo ne ligoninėje, vyksta epidemiologinis tyrimas. 

Susirgusi slaugytoja serga lengvai ir gydosi namuose.

Dalis NVSC darbuotojų tyrimų lauks iki pirmadienio

13:03

Koronavirusu užsikrėtus vienai NVSC Vilniaus departamento darbuotojai tyrimai atliekami 102 kolegoms. 

Ketvirtadienį tyrimai atlikti 80 proc. su užsikrėtusia kolege kontaktavusių NVSC darbuotojų, o dar 20 proc. darbuotojų tyrimai bus atlikti tik pirmadienį, 15min nurodė NVSC Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė. 

Anot jos, nė vieno su užsikrėtusia kolege kontaktą turėjusio darbuotojo tyrimų rezultatai dar nežinomi, nors mėginiai priduoti vakar.

Pasak jos, dėl kylančių sunkumų, tyrimų rezultatų gali tekti palaukti net kelias dienas. Visi 102 darbuotojai saviizoliavosi, dirba nuotoliniu būdu.  

 

Kauno klinikose per parą ištirta 501 ėminys dėl COVID-19

12:43

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje per praėjusią parą ištirta 501 ėminys dėl COVID-19 infekcijos. Stebint augantį užsikrėtusių COVID-19 infekcija žmonių skaičių, Kauno klinikos daro viską, jog kuo daugiau asmenų būtų patikrinti dėl COVD-19 ir galėtų laiku izoliuotis, taip apsaugant savo kolegas ar artimuosius.

Laboratorijoje ėminiai tiriami iš Kauno klinikų, 12-os Kauno apskrities ligoninių, 6-ių Marijampolės apskrities ligoninių, 1-os Tauragės apskrities ligoninės ir 4-ių mobilių stotelių, esančių Kaune, Alytuje ir Marijampolėje.

Kauno klinikų Laboratorinės medicinos klinikoje tyrimai dėl COVID-19 atliekami nuo kovo 18 d. Per šį laiką iš viso Laboratorijoje atlikta 1412 tyrimų.

Ligoninė turi visą reikiamą techniką, reagentus ir svarbiausia – kvalifikuotus specialistus, kurie yra pasirengę užtikrinti nenutrūkstamą tyrimų atlikimą padidinus jų apimtis.

Kaune užsikrėtė rezidentas

12:31

Portalas LRT.lt pranešė, jog trečiadienio vakarą Kauno klinikose dirbusiam rezidentui diagnozuotas COVID-19. Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vadovė Austė Aleksandravičiūtė-Šviažienė LRT.lt teigė, jog tai sužinojus, buvo identifikuoti visi galimi kontaktai Kauno klinikose – tiek darbuotojai, tiek pacientai.

Alytaus rajono greitosios pagalbos medikei diagnozuotas koronavirusas

11:42

Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos medikei diagnozuotas koronavirusas.

„Situacija, kad ta mūsų medikė susirgusi koronavirusu“, – BNS penktadienį sakė Alytaus rajono greitosios medicinos pagalbos stoties vadovas Aleksandras Bružas.

Jis taip pat teigė, kad paskutinį kartą medikė dirbo kovo 17 dieną, o nuo 19 dienos yra nedarbingume.

„Kovo 17 dienos rytą ji baigė darbą. Ji biuletenį turi nuo 19 dienos, izoliuota su vyru – jie dviese gyvena“, – teigė įstaigos vadovas. Moters vyrui koronavirusas buvo nustatytas vakar, feisbuke pranešė Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Pasak A.Bružo, be susirgusios medikės bus izoliuota 10 žmonių, dirbusių tą pačią pamainą.

„10 žmonių bus nušalinta ir bus paimti jų mėginiai dėl ištyrimo. Jeigu jie bus neigiami, tai grįš į darbą“, – sakė A.Bružas.

Jis taip pat pridūrė, kad kol kas greitosios pagalbos darbo tai nepaveiks, nebent įstaigoje būtų patvirtinta, kad serga daugiau medikų.

Alytuje – 4 nauji atvejai

Alytaus meras Nerijus Cesiulis savo feisbuko paskyroje pranešė, kad kontaktą su medike turėjęs kolektyvas izoliuotas. Taip pat pranešė apie tris naujus atvejus.

„Situacija keičiasi ne dienomis, o valandomis. Alytaus rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos stoties medikei patvirtintas koronavirusas. Kontaktą turėjęs kolektyvas izoliuotas. Visuomenės sveikatos centras renka informaciją apie jos lankytinas vietas.

Vakar iš užsienio į Alytų grįžusiems trims asmenims taip pat patvirtintas COVID-19. Jie izoliuoti. Pradėjome tikrinti medikų sveikatą. Ačiū Dievui, kol kas visų tyrimai geri. Visi SVEIKI.“ – feisbuke rašė meras.

Sveikatos ministerija: Lietuvoje patvirtintas penktasis mirties nuo koronavirusinės infekcijos atvejis

11:33

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) praneša, kad Lietuvoje patvirtintas penktasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis. Asmuo mirė Klaipėdos universitetinėje ligoninėje. Mirusysis priklausė rizikos grupei.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga reiškia užuojautą šeimai, artimiesiems.

V.Grubliauskas: Klaipėdoje – 13 naujų atvejų, mirė asmuo, užsikrėtęs koronavirusu

11:08

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas savo feisbuko paskyroje pranešė apie 13 naujų atvejų Klaipėdoje. Taip pat informavo, kad Klaipėdoje mirė 94 metų pacientas, sirgęs ne viena lėtine liga ir taip pat koronavirusu. Meras pranešė, kad pacientas mirė ne nuo šio viruso.

„Dienos rytas atnešė labai nerimastingų žinių. Šiuo metu KUL gydomi 37 pacientai. Tame skaičiuje ir šiąnakt atlikti tyrimai, kurie nustatė dar 13 naujų naujų atvejų. Dramatiškiausia žinia yra ta, kad šią naktį ligoninėje mirė 94 metų pacientas, sirgęs ne viena lėtine liga, tačiau jam taip pat buvo nustatytas ir COVID-19 virusas. Jis gydėsi Akių ligų skyriuje, nesiimu vertinti, kaip medikas, bet medikų patikintas esu, kad mirties priežastis ne dėl šio viruso.

...Nuoširdi užuojauta mirusiojo giminėms ir artimiesiems...

Daugiau komentarų po netrukus prasidėsiančio darbinio pasitarimo nuotoliniu būdu su visų Klaipėdos ligoninių ir GMP vadovais, tikėtina apie 13.00 val. Prašau supratimo, kadangi situacija kaista kas valandą, sprendimai turi būti itin tikslūs ir operatyvūs, todėl dirbame didžiulėmis apsukomis ir krūviais“, – rašė V.Grubliauskas.

Dar pirmadienį Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovai patvirtino, kad koronavirusas diagnozuotas Akių ligų skyriaus medikei, izoliuotas beveik visas skyrius – per dvidešimt jos kolegų gydytojų ir slaugytojų, nustatyti ir pacientai, su kuriais medikė kontaktavo.  

V.Zimnickas: tyrimai atliekami laiku, laukti gali tekti nebent atsakymo, terpių netrūksta

10:32

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas sako, jog visi tyrimai dėl koronaviruso atliekami laiku, o ilgiau palaukti gali tekti dėl to, kad ruošiamas atsakymas.

„Gali būti, kad paties atsakymo reikia laukti, bet ne kad ištirta būtų“, – BNS sakė jis.

Laboratorijos vadovas sako neturintis atsakymo, kodėl Vilniaus savivaldybės atstovai teigia, esą tyrimų tenka laukti kelias paras.

„Nežinau, čia yra dėl politikos. (...) Nežinau, nesiremiu viena laboratorija, gali būti dokumentų tvarkyme, ir tiek. Nežinau“, – sakė jis ir plačiau klausimo nekomentavo.

V.Zimnickas taip pat pabrėžė, jog šiuo metu visų tyrimams reikiamų priemonių turima, o terpės, dėl kurių stygiaus buvo sunerimusi Klaipėda, gaminamos vietoje ir pristatomos laiku.

„Terpių yra, dėl jų nėra tikrai problemų. Tiesiog pačios ligoninės ne visą laiką pamato, kad baigėsi, ir tiek. Terpės yra gaminamos pas mus ir mes jas tikrai spėjame ir padaliname. Nėra problemos“, – tikino jis.

Jis sako, kad šiuo metu „kantriai laukiama“ atvykstančios papildomos įrangos, o šiuo metu esami pajėgumai leidžia ištirti 1,5 tūkst. mėginių per parą.

Ukmergėje iš viso 19 koronaviruso atvejų

10:06

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas savo feisbuko paskyroje penktadienį pranešė apie du naujus koronaviruso užkrato atvejus Ukmergėje. Bendras skaičius regione pasiekė 19.

 

Lietuvoje 345 koronaviruso užkrato atvejai

08:32 Atnaujinta 08:56

  • Lietuvoje patvirtintų ligos atvejų: 345
  • Mirusiųjų nuo koronaviruso skaičius: 4
  • Pasveikusiųjų skaičius: 1
  • Per vakar dieną ištirta: 1175
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5495

Sveikatos apsaugos ministerija, iš pradžių skelbusi, kad Lietuvoje nustatyti 344 koronaviruso užkrato atvejai, vėliau šią informaciją patikslino. Nurodoma, kad Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius penktadienį išaugo iki 345.

SAM ragina žmones vadovautis medikų ir institucijų nurodymais, tai yra, maksimaliai vengti žmonių susibūrimų, esant galimybei dirbti iš namų, bendraujant gyvai išlaikyti atstumą vienas nuo kito, skirti ypatingą dėmesį rankų, paviršių higienai bei kita. Pajutus ligos simptomus kreiptis medikų pagalbos telefonu, nevykti patiems į gydymo įstaigas.

Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai