Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 28 /18:20

Koronavirusas Lietuvoje: antradienio vakarą – 45-oji mirtis

Lietuvoje per parą nustatyta 5 nauji užsikrėtimo atvejai, antradienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM), patikslintais duomenimis, iš viso patvirtintų teigiamų atvejų šiuo metu – 1344. Nuo koronaviruso Lietuvoje mirė 45 žmonės, serga 808, pasveikusiais laikomi 536 žmonės.
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus
COVID-19 korpusas Panevėžio ligoninėje iš vidaus / Rimvydo Ančerevičiaus nuotr.

Per vakar dieną ištirta 5034 ėminiai dėl koronaviruso, iki šiol iš viso ištirta 111 809 ėminiai.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento vadovė Rolanda Lingienė pirmadienį sakė, kad šiuo metu yra daug besimptomių COVID-19 ligos atvejų. Dabar prasidėjo naujas karantino etapas: su ribojimais gali dirbti lauko kavinės, kirpyklos, muziejai. Paskelbti reikalavimai duris atveriančioms kultūros įstaigoms.

Pirmadienį pranešta apie tris mirties atvejus nuo koronaviruso: du – Klaipėdoje, vienas – Kauno klinikinėje ligoninėje. Svarbiausias pirmadienio naujienas apie koronavirusą skaitykite čia.

Antradienio naujienas apie koronavirusą skaitykite žemiau:

Tiesiogiai  30 s.
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Pranešta apie 45 mirtį nuo koronaviruso

20:40

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras 2020 m. antradienį vakare iš Paliatyvios pagalbos ir šeimos sveikatos centro gavo pranešimą apie dar vieną mirties nuo koronaviruso sukeltos infekcijos atvejį Lietuvoje. Asmuo priklausė 75– 80 metų amžiaus grupei ir sirgo gretutinėmis ligomis.

Mirtys nuo koronaviruso Lietuvoje sudaro 0,9 proc. visų mirčių

18:19

Antradienį Statistikos departamentas, remdamasis savo ir Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, parengė diagramą, atspindinčią santykį tarp visų mirusiųjų Lietuvoje ir mirusiųjų nuo koronaviruso.

Kaip teigiama departamento išplatintame pranešime, nuo 2020 m. kovo 20 d. iki balandžio 26 d. nuo COVID-19 infekcijos Lietuvoje mirė 43 žmonės, arba 0,9 proc. visų mirusiųjų. Iš pateikto grafiko matyti, kad kiekvieną savaitę šalyje vidutiniškai miršta apie 800 žmonių.

 

 

Gauta apsauginių skafandrų siunta iš Kinijos

17:07

SAM praneša, jog naktį iš pirmadienio į antradienį Kauno oro uoste nusileido lėktuvas, atgabenęs beveik 18 tonų apsauginių skafandrų. Tai konsoliduotas 8 gydymo įstaigų užsakymas iš Kinijos, prie kurio jungėsi Kauno klinikos, Kauno klinikinė ligoninė, Respublikinė Kauno ligoninė, Santaros klinikos, Respublikinė Klaipėdos ligoninė, Klaipėdos universitetinė ligoninė, Respublikinė Šiaulių ligoninė, Respublikinė Panevėžio ligoninė, taip pat Kauno savivaldybė.

Primenama, kad jau kone mėnesį Lietuvos oro uostuose reguliariai leidžiasi lėktuvai, Vyriausybės užsakymu atgabenantys asmens apsaugos priemonių siuntas medikams, kovojantiems su koronaviruso infekcija (COVID-19). Nuo kitos savaitės užsakytos asmens apsaugos priemonės pradės keliauti ir traukiniais.

Gauti kroviniai paskirstomi 5 šalies organizuojančios ligoninėms (Santaros klinikoms, Kauno klinikoms, Klaipėdos universitetinei ligoninei, Respublikinei Panevėžio ligoninei ir Respublikinei Šiaulių ligoninei), kurios pagal poreikį išdalina gautas asmens apsaugos priemones veikimo teritorijoje esančioms gydymo įstaigoms, 5 didžiųjų miestų greitosios medicinos pagalbos stotims, taip pat medikams, dirbantiems savivaldybių įsteigtose karščiavimo klinikose ir mobiliuose punktuose.

Marijampolėje pasveiko 8 medikai, bus atnaujintas ligoninės skyrių darbas

14:52

Marijampolės rajono meras Povilas Isoda savo feisbuke pranešė, kad nuo koronaviruso pasveiko 21 žmogus, iš jų – 8 medikai.

„Džiugiausia naujiena šiai dienai – turime patvirtintą 21 pasveikusį marijampolietį (tarp jų 8 ligoninės darbuotojai). PSPC slaugos skyriuje naujų susirgusių neturime. Šiandien testuojami visi pacientai. Rytoj turėsime atsakymus.

Mobiliame punkte vakar tikrinti 5 marijampoliečiai. Vienas atsakymas teigiamas, bet jis yra jau sergančio asmens, tiesiog buvo daromas pakartotinis testas ir nustatyta, kad virusas dar neįveiktas. Vakar toliau pakartotinai testuoti socialiniai darbuotojai. Patikrintų asmenų atsakymai neigiami“, – rašė meras.

Jis taip pat informavo, kad artimiausiu metu ketinama atnaujinti ligoninės skyrių darbą.

„Ligoninėje naujų susirgimo atvejų nėra. Galime pasidžiaugti, kad ligoninėje vakar NVSC atliko patikrinimą ir nustatė, kad artimiausių kelių dienų bėgyje bus atnaujintas paslaugų teikimas šiuose skyriuose: Akušerijos ginekologijos, Traumatologijos ortopedijos, Anesteziologijos ir intensyvios terapijos bei Chirurgijos. Norisi tikėtis, kad įvertinus visas prieš tai buvusias grėsmes, bus užkirstas kelias naujiems viruso židiniams ligoninėje“, – rašė meras.

Susirgo įstaigos „Ori senatvė“ darbuotojas

14:07

Klaipėdoje įstaigoje „Ori senatvė“ susirgo socialinio darbuotojo padėjėjas. Nustatytas 1 sąlytį turėjęs pacientas, dar trys pacientai tiriami.

Visas naujienas iš Sveikatos ministerijos spaudos konferencijos skaitykite čia.

Kartenos slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas pacientui

13:54

Kartenos katalikiškoje palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje koronavirusas nustatytas senyvo amžiaus pacientui, antradienį pranešė Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Daugiau apie tai skaitykite čia.

Ligoninėse gydoma 117 koronaviruso pacientų, reanimacijoje – penkiolika

13:26

Ligoninėse gydoma 117 koronavirusu užsikrėtusių asmenų, penkiolika iš jų – reanimacijoje.

„Hospitalizuota 117 pacientų, iš jų penkiolika gydoma reanimacijoje. Plaučiai ventiliuojami devyniems, deguonies kaukės reikia 23 asmenims“, – spaudos konferencijoje antradienį sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė.

Šalyje registruoti 1344 koronaviruso atvejai, pasveiko – 536, mirė – 44 žmonės. 

SAM: prioriteto tvarka bus ištirta dar daugiau būtinųjų tarnybų darbuotojų

13:03

Į laboratorijas atvežti ėminiai koronaviruso infekcijai (COVID-19) nustatyti tiriami prioriteto, nustatyto pagal tam tikrus požymius (klinikinius ir kt.), tvarka. Nustatyta dešimt eiliškumo prioritetų, praneša SAM.

Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu, praplėstas tiriamų pareigūnų ir darbuotojų sąrašas, kuriems laboratoriniai tyrimai  koronaviruso infekcijai diagnozuoti – pasireiškus bent vienam ūminės viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomui – būtų atliekami ir tiriami prioriteto tvarka. Sąrašą papildė muitinės pareigūnai, energetikos įmonių, dispečerinių centrų darbuotojai, taip pat avarinių tarnybų, operatyvinio valdymo komandų, valdymo centrų darbuotojai.

Pirmieji eilėje išlieka ligoninėje gydomų pacientų, kuriems pasireiškė ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai, taip pat ligoninėje negulinčių, tačiau karščiuojančiųjų ir kitus simptomus jaučiančiųjų.

Eiliškumą nustato ėminius gydymo įstaigose, karščiavimo klinikose paimantys specialistai, į laboratorijas jie patenka jau su pagal požymius suteiktais prioriteto numeriais.

Mėginių ėmėjai gydymo įstaigose, karščiavimo klinikose paimtus mėginius įpareigoti pažymėti prioritetinės eilės numeriu ir su jau pažymėtu prioritetinės eilės numeriu juos siųsti į tyrimus  COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai)  nustatyti atliekančias laboratorijas atskirose pakuotėse (dėžėse).

Pasak A.Verygos, sprendimas tyrimus sudėlioti prioriteto tvarka, augant ėminių srautams, būtinas. Tai leidžia užtikrinti, kad pirmiausia būtų ištirti tų asmenų, kurių keliama rizika yra aukščiausia, ėminiai.

Šios naujovės numatytos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu.

Patvirtinti koronaviruso atvejai: Lietuva – 1344, Latvija – 836, Estija – 1660

12:18

Baltijos šalyse iki antradienio vidurdienio iš viso patvirtinta 3840 užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, 44 mirtys užfiksuotos Lietuvoje, 50 – Estijoje, 13 – Latvijoje, rodo BNS iš oficialių institucijų surinkti duomenys.

Lietuva: patvirtinti 1344 atvejai, atlikti 111 tūkst. 809 tyrimai, mirė 44 žmonės.

Latvija: patvirtinti 836 atvejai, atliktas 51 tūkst. 561 tyrimas, mirė 13 žmonių.

Estija: patvirtinta 1660 atvejų, atlikti 49 tūkst. 527 tyrimai, mirė 50 žmonių.

Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija nurodo, kad anksčiau skelbti rodikliai daugiau nei šimtu atveju sumažinti pradėjus skelbti statistiką dėl ligos atvejų, nustatytų konkretiems žmonėms – anksčiau buvo skelbiamas visų teigiamų tyrimų skaičius, įskaitant ir pakartotinius tyrimus tiems patiems žmonėms.

Per parą – vos 5 nauji atvejai, serga 808 žmonės

12:04

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) balandžio 28 d. duomenimis:

  • Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 1344* (vakar skelbta – 1449 teigiamų tyrimų (atvejų) skaičius, t. y. ne žmonių, o tyrimų, ėminių)
  • Sergančių žmonių skaičius: 808
  • Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID 19 susirgusių žmonių skaičius : 5
  • Mirusių nuo COVID 19 žmonių skaičius: 44
  • Pasveikusių žmonių skaičius: 536
  • Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 601

*ATKREIPIAME DĖMESĮ DĖL NVSC PATIKSLINTŲ DUOMENŲ

• Iki šiol buvo teikta informacija apie teigiamus laboratorinių tyrimų rezultatus, o ne teigiamus atvejus (žmones).

• Ką tai reiškia? Teikiant informaciją apie teigiamus laboratorinių tyrimų rezultatus, egzistuoja duomenų dubliavimo rizika – kai kuriems atvejams tyrimai daryti kelis kartus, tai galėjo būti įtraukta į statistiką.

• Tyrimus atlieka 13 laboratorijų visoje Lietuvoje – dėl šios priežasties sudėtinga sutikrinti duomenis. Siekiant operatyvaus duomenų teikimo, iki šiol teikta informacija apie teigiamus laboratorinių tyrimų rezultatus, o ne COVID-19 ligos atvejus.

• Oficialią sergamumo COVID-19 liga statistiką nuo šiol atspindės iš IT sistemų paimti duomenys apie COVID-19 ligos atvejus, t. y. pagal konkretų žmogų, o ne pagal atliekamus tyrimus.

LABORATORIJŲ DARBAS: tyrimų srautai šalies laboratorijose. Ši lentelė rodo laboratorijų darbą, tyrimų srautus, atlikimo apimtis už paėjusią dieną. Tai yra atlikti tyrimai, o ne nauji atvejai. 

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos balandžio 28 d. 7 val. duomenimis:

  • Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 5034
  • Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 111809
    NVSC/Tyrimai
    NVSC/Tyrimai
Kitas atnaujinimas po   30 s.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas