Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 07 /17:17

Korupcija įtariamas G.Furmanavičius atleistas iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje

Įtarimų korupcija sulaukęs buvęs vidaus reikalų ministras Gintaras Jonas Furmanavičius jo paties prašymu ketvirtadienį atleistas iš Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) direktoriaus patarėjo pareigų, pranešė institucija. Anot NŽT, G.J.Furmanavičius atsistatydino savo noru.
Gintaras Furmanavičius
Gintaras Furmanavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Nacionalinė žemės tarnyba praneša, kad direktoriaus patarėjas G.J.Furmanavičius šiandien po pietų laikinai einančiai Nacionalinės žemės tarnybos direktorės pareigas Aušrai Kalantaitei įteikė prašymą atleisti iš pareigų darbuotojo pareiškimu. NŽT direktorė šį prašymą tenkino“, – rašoma pranešime.

G.J.Furmanavičiui pateikti įtarimai prekyba poveikiu, teisėsaugai tiriant duomenis, kad jis už kyšį esą siekė paveikti NŽT darbuotojus, jog būtų leista Vilniuje suformuoti žemės sklypą, prisijungiant prie neįvardijamos įmonės sklypo valstybei priklausančią žemę.

Kaip BNS sakė NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Aušrinė Lisauskienė, dėl šių veiksmų tarnyboje atliekamas tyrimas.

„Dėl sklypo, apie kurį buvo kalbama, yra pradėtas tarnyboje tyrimas, inicijuoti veiksmai siekiant išsiaiškinti iki galo situaciją. Tai šiandien patvirtino direktorė“, – sakė ji.

G.J.Furmanavičius – ne pirmas NŽT darbuotojas, kuris sulaukęs teisėsaugos įtarimų pasitraukia iš pareigų. Girta prie vairo įkliuvusi ir bandžiusi nuslėpti girtumą tarnybos direktorė Daiva Gineikaitė taip pat pareigas paliko savo noru. Tačiau atlikus tarnybinį patikrinimą ir nustačius, kad D.Gineikaitė pažemino tarnautojo vardą, jai pritaikytas draudimas trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Darbo partijos atstovą, buvusį vidaus reikalų ministrą G.J.Furmanavičių patarėju pasirinko ir NŽT įdarbino buvusi NŽT vadovė D.Gineikaitė.

G.J.Furmanavičius yra Darbo partijos Kauno skyriaus narys. Vidaus reikalų ministro pareigas jis ėjo socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004-2006 metais.

Darbo partijos vadovybė trečiadienį sustabdė jo narystę partijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas