Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 14

Kova dėl valdžios Klaipėdoje: kokius kozirius traukia A.Vaitkus ir A.Petrošius?

Klaipėda jau netrukus turės naują merą, pakeisiantį dvylika metų miestui vadovavusį Vytautą Grubliauską. Audrius Petrošius prieš Arvydą Vaitkų. Vienam prikišama patirties stoka, kitam ryšiai su uosto kompanijomis. Pirmame ture juos skyrė 1,5 tūkst. klaipėdiečių balsų. Antrąjį turą stebintys politologai teigia, kad kandidatai atrodo kur kas geriau pasiruošę.
Arvydas Vaitkus ir  Audrius Petrošius
Arvydas Vaitkus ir Audrius Petrošius / 15min nuotr.

Pirmadienis abiem kandidatams buvo karštas. Abu politikai turėjo net ketverius debatus. Ryte susitiko Vyriausiosios rinkimų komisijos rengiamuose debatuose. Per pietus – Klaipėdos LEZ, popietę – su Klaipėdos Prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariais, o vakare laukė „Žinau, ką renku“ surengti debatai.

15min išrinko ryškiausias debatuose nuskambėjusias tezes. Kandidatų pasisakymus įvertino politologė Gabrielė Burbulytė-Tsiskarishvili.

Konservatoriui A.Petrošiui debatuose vis teko teisintis dėl patirties trūkumo, dėl partijos, kuriai priklauso. Kritikos strėlės lėkė ir dėl nenuveiktų darbų, kol konservatoriai buvo valdančiojoje daugumoje Klaipėdos taryboje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arūnas Tuma ir Arvydas Vaitkus
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Arūnas Tuma ir Arvydas Vaitkus

Tuo metu A.Vaitkus, rinkimams subūręs komitetą „Ištikimi Klaipėdai“, net kelis kartus kaip pavyzdį kėlė Druskininkų, Palangos ir Kauno merus. Jam vis teko aiškintis, kokie ryšiai sieja su vadinamaisiais uosto oligarchais.

Apie santykius su verslininkais, taip pat patekusiais į tarybą – Vidmantu Dambrausku ir Arūnu Tuma – kandidatas į merus sakė:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas