Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 23

„Režimui tai tikrai naudinga“: ekspertas įvardijo, kaip vertinti teroro išpuolį Maskvoje

Saugumo ir karo ekspertas Egidijus Papečkys tikina, kad išpuolis Maskvos koncertų salėje „Crocus city hall“ jo nenustebino, kadangi jau prieš kurį laiką būta ir Vakarų šalių pranešimų, ir įtariamų teroristų sulaikymų. Vis dėlto, ekspertas sako, kad nors Rusijos valdžia greičiausiai pati prie išpuolio ir neprisidėjo, tačiau gali jį panaudoti saviems tikslams.

15min primena, kad išpuolis įvyko penktadienio vakarą, prieš roko grupės „Picnic“ koncertą, netrukus salėje kilo ir milžiniškas gaisras, kuris po kelių valandų užgesintas. Naujausias žinias apie išpuolį sekite čia.

Žuvusiųjų skaičius dabar perkopė gerokai per šimtą ir dar gali augti. Dabar sulaikyta iš viso 11 įtariamų teroristų, iš kurių keturi yra tiesiogiai siejami su išpuoliu.

Visą naktį tylėjęs į tautą pagaliau kreipėsi ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris kovo 24-ąją paskelbė visuotinį gedulą ir pareiškė, kad dalis įtariamų teroristų bandė sprukti į Ukrainą.

Plačiau apie šį išpuolį 15min papasakojo saugumo ir karo ekspertas Egidijus Papečkys, kurio teigimu, Rusijai ši kruvina ataka gali netgi būti naudinga pateisinant kai kuriuos savo veiksmus ateityje.

Išpuoliui pasiruošta, bet ne iki galo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas