Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 05

Kryžkalnyje atidaromas Ąžuolų parkas Lietuvos kariams

Lietuvos kariuomenės, Raseinių rajono savivaldybės atstovai trečiadienį Kryžkalnyje, prie partizanų memorialo, atidarys Ąžuolų parką Lietuvos kariams.
Prienuose, Beržyno parke vyko NATO festivalis
Prienuose, Beržyno parke vyko NATO festivalis / Skirmanto Lisausko /15min nuotr.

Pasak kariuomenės, daugiau negu prieš devynerius metus Rukloje buvo pasodinti pirmieji ąžuolai, kurie simbolizavo Lietuvos kariuomenės nepriklausomybės kovų, tarpukario ir rezistencijos laikotarpį, esamus ir ateities generolus.

Ši iniciatyva padėjo idėjinį pagrindą parko atidarymui Kryžkalnyje, kuris simbolizuoja kiekvieno Lietuvos kario įsipareigojimą kovoti ir gintį valstybę.

„Lietuvos kariuomenei svarbūs visi už Lietuvos laisvę kovoję kariai ir gynėjai, o jų atminimas įamžinamas ąžuolų sodinimu, kurie istoriškai asocijuojasi su ištverme, tvirtumu ir išmintimi“, – skelbiama pranešime.

Anot institucijos, užsimezgus draugystei tarp Lietuvos kariuomenės ir Raseinių krašto bei tęsiant iniciatyvą buvo nutarta pasodinti ąžuolus ir prie Lietuvai svarbaus memorialo Kryžkalnyje.

Parko atidarymo ceremonijoje dalyvaus Lietuvos kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys bei Raseinių rajono meras Arvydas Nekrošius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas