Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

KU rektorius: Klaipėdos universiteto ligoninės nuostoliai mažesni nei teigė direktorius

Klaipėdos universiteto (KU) rektorius Artūras Razbadauskas sako, kad Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) nuostoliai yra mažesni, nei pateikia įstaigos direktorius, trečiadienį skelbia „Vakarų ekspresas“.
Artūras Razbadauskas
Artūras Razbadauskas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Mūsų, kaip steigėjų, finansininkai peržiūrėjo KUL dokumentus, nuostoliai realiai tokie nėra kaip pateikė vadovas”, – teigia A.Razbadauskas.

Jis neatskleidžia, kokie realūs ligoninės patirti nuostoliai, tačiau teigia, kad situacija stabilizuojasi.

A.Razbadausko teigimu, vertinant nuostolius skaičiavimai skiriasi, pavyzdžiui, dėl to, kad kaip nuostoliai pateikiamos paslaugos, kurios realiai buvo suteiktos, bet ligonių kasos už jas dar nebuvo sumokėjusios, nors pinigai vėliau bus pervesti ligoninei.

Liepos viduryje ligoninės vadovas Audrius Šimaitis Seimo Sveikatos reikalų komitetui (SRK) pranešė, kad šiemet įstaigai trūksta maždaug 28 mln. eurų, o kitąmet kyla grėsmė, jog ji gali tapti nemoki.

Anot jo, papildomų lėšų poreikis susidarė siekiant sulyginti bazinio atlyginimo koeficientus, norint įstaigą ketinantiems palikti darbuotojams išmokėti išeitines, taip pat siekiant įsigyti reikalingą įrangą, pritaikyti patalpas po įstaigų sujungimo.

Valstybinės ligonių kasos (VLK) duomenimis, antrojo šių metų ketvirčio Klaipėdos universiteto ligoninės nuostolis siekė 1,9 mln. eurų, tačiau jis mažesnis, nei pirmojo ketvirčio.

Pirmąjį šių metų pusmetį įstaigos nuostolis siekia 5,3 mln. eurų, jis yra didesnis, nei per praėjusių metų pirmąjį pusmetį.

Praėjusią savaitę SRK pirmininkas Antanas Matulas buvusią ir dabartinę ligoninės vadovybę kaltino neatsakingumu ir „nesiorientavimu teisės aktuose”. Jis ragino ministeriją sustiprinti šios įstaigos vadovavimą, peržiūrėti etatų struktūrą, o A.Šimaičiui siūlė įsivertinti galimybes toliau vadovauti įstaigai.

Komitetas rugsėjį taip pat ketina pasiūlyti variantus, kaip būtų galima spręsti KUL susidariusią situaciją.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) gegužę atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl praėjusios vadovybės sprendimų, lėmusių prastą įstaigos finansinę būklę, nenustačiusi piktnaudžiavimo požymių.

Sveikatos apsaugos ministerija svarsto dėl ligoninės finansų kreiptis į Generalinę prokuratūrą, tačiau dar laukia atsakymų iš gydymo įstaigos ir savivaldybės.

Vykdant sveikatos priežiūros įstaigų reorganizaciją, pernai sausį sujungtos Klaipėdos universitetinė, Jūrininkų ir Palangos reabilitacijos ligoninės.

Dėl susidariusios situacijos Klaipėdos universiteto ligoninėje uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus kaltina įstaigų sujungimą.

Sveikatos reikalų komitetas rugsėjį ketina pasiūlyti variantus, kaip būtų galima spręsti ligoninėje susidariusią situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi