Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 19

Kubiliui mokesčių didinimas alergijos nekelia

Kol kas prezidentas Valdas Adamkus dar nepasirašė dekreto dėl Andriaus Kubiliaus teikimo į premjero postą. Tačiau su juo jau aptarė galimų kandidatų į ministrus pavardes.
V.Adamkus su A.Kubiliumi.
V.Adamkus su A.Kubiliumi aptarė būsimų ministrų kandidatūras. / Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr.

Prezidento atstovė Rita Grumadaitė išvardijo prezidento reikalavimus kandidatams: kompetencija, nepriekaištinga reputacija, administracinio darbo patirtis. Tačiau konkrečių pavardžių, kuriomis prezidentas galėtų būti nepatenkintas, neminėjo. Tuo tarpu A.Kubilius, paklaustas dėl kandidato į aplinkos ministrus Vinco Babiliaus kandidatūros, kuri, kaip teigė žiniasklaida, prezidentui nepriimtina, teigė, kad bus ieškoma sutarimo su jį siūlančiais koalicijos partneriais. „Prezidento nuomonė tikrai svarbi ir mes ją žinome“, – sakė A.Kubilius.

Kaip jau skelbta, krašto apsaugos ministre gali būti siūloma Rasa Juknevičienė, socialinės apsaugos ir darbo – Rimantas Dagys, ūkio – Dainius Kreivys, žemės ūkio – Kazys Starkevičius, finansų – Algirdas Šemeta, energetikos – Arvydas Sekmokas, užsienio reikalų – Vygaudas Ušackas, švietimo ir mokslo – Gintaras Steponavičius, susisiekimo – Eligijus Masiulis, teisingumo – Remigijus Šimašius, kultūros – Remigijus Vilkaitis, aplinkos – Vincas Babilius, sveikatos apsaugos – Algis Čaplikas, vidaus reikalų – Raimundas Palaitis.

A.Kubilius teigė su V.Adamkumi daug kalbėjęs apie antikrizinę programą. Prezidentas ragino atsakingai įvertinti kiekvieną pasiūlymą, kad, pasak R.Grumadaitės, nebūtų perlenkta lazda, o planas netaptų tik skaičių dėlione.

Pasak A.Kubiliaus, pagrindinis plano tikslas – sutaupyti 5 mlrd. 300 mln. litų. „Siūlymai apmokestinti didesniais mokesčiais man jokios alergijos šiuo metu nesukelia, – pareiškė jis. – Geriau šiek tiek skausmingi sprendimai šiandien negu nieko nedarymas ir labai didelis skausmas šiek tiek vėliau.“

Esą jei krizė nebus suvaldyta, gali būti neišmokamos pensijos, o mokytojai ir gydytojai negauti atlyginimų. Pasak A.Kubiliaus, 20 proc. greičiausiai bus apmokestinti net ir dividendai.

A.Kubilius taip pat teigė, kad dėl „Sodros“ deficito – 1 mlrd. 300 mln. litų – bus mažinami atskaitymai  į privačius pensijų fondus, nes tai esą neskausmingiausias būdas taupyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito