Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerijoje pasirašomas susitarimas dėl kultūros inovacijų skatinimo

Kultūros ministerijoje ketvirtadienį bus pasirašytas tarpinstitucinis susitarimas dėl bendradarbiavimo kultūros ir kūrybinių industrijų (KKI) inovacijų skatinimo srityje. 
Lietuvos Respublikos Kulturos ministerija / BNS nuotr.
Lietuvos Respublikos Kulturos ministerija / BNS nuotr.

Trišalį susitarimą pasirašys ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, kultūros ministras Simonas Kairys ir Inovacijų agentūros direktorė Romualda Stragienė.

Tarp pagrindinių susitarimo bendradarbiavimo tikslų – KKI akceleravimo programos parengimas ir įgyvendinimas, eksporto, tarptautiškumo skatinimas ir investuotojų pritraukimas, analitikos ir paslaugų centro „ArtTech Hub“ įsteigimas.

Rugsėjo pabaigoje Vyriausybė nusprendė sukurti kultūros sektoriaus statistikos duomenų rinkimo ir analizės sistemą, kuri parodys šios srities indėlį į Lietuvos ekonomiką.

Ministrų kabinetas pavedė Valstybinę duomenų agentūrai ir Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo bibliotekai rinkti oficialią kultūros statistiką, kuri bus naudojama formuojant šalies kultūros politiką.

Anot Kultūros ministerijos, patobulinta statistika atspindės kur kas reikšmingesnį kultūros ir kūrybinių industrijų indėlį į Lietuvos ekonomiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas