Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 10

Kuopiasi namus ir veža šiukšles lyg karantino nebūtų: atliekų tvarkytojai baiminasi viruso

Panašu, kad sėdėti namuose per karantiną lietuviams jau įgriso. Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VATTC) teigimu, pastaruoju metu per dieną stambiagabaritinių atliekų surinkimų aikštelėse žmonių atvyksta tiek, kiek prieš karantiną. VATTC vadovo Tomo Vaitkevičiaus tikinimu, tai kelia nerimą, mat jeigu koronavirusas pasklistų ir tarp atliekų surinkėjų, nebūtų kam priimti net ir būtiniausias liekanas.

Pasak T.Vaitkevičiaus, atrodo, kad lietuviai jau kiek atsipalaidavo ir koronaviruso grėsmę vertina atlaidžiau.

„Prieš karantiną aikštelėse per dieną apsilankydavo apie 500 žmonių. Paskelbus pandemiją, tas skaičius sumažėjo 30-50 proc. Iš tiesų, tas buvo pakankamai pozityvu. (...) Deja, atšilo oras, matyt, ir kažkoks lengvumas pas žmones atsirado. Tas skaičius grįžta ir pakankamai sparčiai“, – 15min pasakojo jis.

VAATC vadovo teigimu, didėjantys klientų skaičiai didina riziką pasklisti koronavirusui. Nepaisant to, kad buvo imtasi tam tikrų veiksmų – pavyzdžiui, neaptarnaujami asmenys, atvažiavę be apsaugos priemonių, žmonės yra raginami vežti tik pačias būtiniausias atliekas.

„Jeigu žmonės užplūs mūsų aikšteles, kels pavojų sau ir mūsų darbuotojams. Tada, kai mūsų darbuotojams kas nors atsitiks, mes negalėsime ir aptarnauti žmonių būtinais atvejais“, – teigė jis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Uždarius miestiečiams žinomą atliekų surinkimo aikštelę Viršuliškėse, gyventojai dėvėtas padangas krauna į krūvą šalia jos, 2018 m.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Uždarius miestiečiams žinomą atliekų surinkimo aikštelę Viršuliškėse, gyventojai dėvėtas padangas krauna į krūvą šalia jos, 2018 m.

15min nusprendė nuvykti prie vienos iš stambiagabaritinių atliekų surinkimo aikštelių ir pažiūrėti, kiek vilniečių atkeliauja atsikratyti savo šiukšlių. Ir išties – po pietų pertraukos už vartelių pradėjo rikiuotis vienas automobilis po kito.

Paklausėme, kokias atliekas jie ruošiasi išmesti ir ar karantinas išties yra tam tinkamiausias laikotarpis:

VIDEO: Per karantiną – į atliekų aikšteles: „Valgom ir tvarkomės, daugiau nėra ką veikti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas