Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 12

Pamiškėje – buhalteriniai dokumentai su Šiaulių milijonieriaus antspaudais

Šiaulietė Agnė atsiuntė keletą nuotraukų, kurias ji užfiksavo savaitgalį, lankydamasi Kurtuvėnų regioniniame parke. Gražią sekmadienio popietę atvykusi į parką smagiai praleisti laiko, ji pateko į buhalterinių dokumentų sąvartyną. Juose moteris įskaitė ir turtingiausio Šiaulių verslininko Anrido Vinklerio įmonių pavadinimus.
Kurtuvėnų regioninio parko šiukšlės, kuriose – garsaus Šiaulių verslininko įmonių dokumentai
Kurtuvėnų regioninio parko šiukšlės, kuriose – garsaus Šiaulių verslininko įmonių dokumentai

Pamiškėje ties Bubiais, prie buvusios „Vingio“ kavinės teritorijos, suversti dešimtys kilogramų buhalterinių dokumentų. Šiaulietė negalėjo atsistebėti tokiu neūkiškumu ir gamtos žalojimu. Pradėjo žiūrėti, kas juose.

Daugumoje dokumentų skambėjo UAB „Aisėja“ pavadinimas. Tačiau dažnai kartojosi ir „Šiaulių lyros“ vardas bei antspaudas.

Šiaulietė išsiaiškino, kad „Šiaulių lyra“ priklauso turtingiausiam Šiaulių verslininkui Anridui Vinkleriui. Jis valdo „Vaivorykštės“ bendrovių grupes.

Paskambinus į verslininko bendrovę, atstovai didžiai nustebo, tačiau patikino, kad dokumentai greičiausiai bus bendrovės „Aisėja“, kuri kadaise galėjo būti „Vaivorykštės“ nuomininkė.

„Mes visus dokumentus, kurių nereikia saugoti, naikiname. Jei vežame į sąvartyną, susmulkiname „krokodilu“. Neįsivaizduoju, kaip galima išmesti dokumentus ten, kur pašaliniai asmenys gali laisvai pamatyti svarbius bendrovės duomenis.

Jei tiksliai pasakytumėte, kur tos šiukšlės, gal vertėtų ten mums nuvažiuoti ir susirinkti su mūsų bendrovėmis susijusius dokumentus“, – sakė bendrovės atstovė.

Visažinis internetas praneša, kad per gegužę bendrovė „Aisėja“ yra bankrutavusi ir jau išregistruota. Kai kurios duomenų bazės teigia, kad dar vasario mėnesį ji „Sodrai“ buvo skolinga per 15 tūkst. eurų. Bankroto administratorius – UAB „Bankroto vizija“.

Kurtuvėnu regioninio parko šiukšlės priklausančios garsiam Šiaulių verslininkui
Kurtuvėnų regioninio parko šiukšlės, kuriose – garsaus Šiaulių verslininko įmonių dokumentai

Kurtuvėnų regioninio parko direktorius Rimvydas Tamulaitis informavo, kad dėl šiukšlių jau kreiptasi į policiją. Kol kas galai dar neaiškūs, tačiau buvę bendrovės vadovai kaltina bankroto administratorių „Bankroto viziją“, o šis teigia išvis nežinantis, kas šitokiu būdu išvežė šiukšlėmis virtusius dokumentus.

15min ieško kiauliukų ir juos viešina

15min redakcija kviečia nelikti abejingiems ir sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: nufotografuokite ar nufilmuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką? O gal kiaulintoją padės atpažinti ir šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai ar sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita informacija? Nufotografuokite ir atsiųskite mums ir tai.

15min ne tik publikuos jūsų tekstus, nuotraukas ar vaizdo medžiagą bei taip sugėdins kiaulintojus. Nuotraukas ir prikiaulinimo vietos adresą nusiųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas