Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kviečia teikti darbus Jaunųjų žurnalistų premijai: šiemet – dėmesys ir moksleiviams

Vilniaus universiteto Jaunųjų žurnalistų draugija (VU JŽD) kartu su Romo Sakadolskio žurnalistikos forumu jau trečius metus inicijuoja Jaunųjų žurnalistų premiją ir kviečia 15–24 metų amžiaus žmones teikti autorinius žurnalistinius darbus, rašoma VU JŽD pranešime spaudai.
Jaunųjų žurnalistų premija
Jaunųjų žurnalistų premija / J. Petronio nuotr.

VU JŽD premijos koordinatorius Ričardas Pranculis džiaugiasi, kad šiais metais pavyko praplėsti amžiaus ir žurnalistinės raiškos darbų spektrą.

„Norėjome pritraukti ir moksleivius, kad kuo jaunesni žmonės galėtų parodyti savo žurnalistinį potencialą ir turėtų šansą pasireikšti“, – tikina R.Pranculis.

J. Petronio nuotr./Jaunųjų žurnalistų premija
J. Petronio nuotr./Jaunųjų žurnalistų premija

Dalyviai skirstomi į dvi amžiaus grupes: 15–17 m. ir 18–24 m. Iš pirmosios amžiaus kategorijos dalyvių (moksleivių) laukiami rašto raiškos darbai. Antrosios kategorijos dalyviai gali teikti fotografijų serijas (fotoreportažus arba fotopasakojmus) bei rašto, garso, ir vaizdo raiškų žurnalistinius darbus. VU JŽD premijos koordinatorė Ieva Radzevičiūtė teigia, kad darbų temos ir žanrai gali būti įvairūs.

„Pagal konkurso taisykles ir praėjusių metų patirtis, komisija geriau vertina darbus, kuriuose kitaip pažiūrima į populiarią temą arba atrandama tokia, apie kurią mažai kalbėta. Jeigu tema paprastesnė, kitaip tariant – labiau nukalbėta, kartais viską gali nusverti originalus pateikimas“, – kalba I.Radzevičiūtė.

Anot JŽD prezidentės Godos Ponomariovaitės, trečiąkart rengiami Jaunųjų žurnalistų apdovanojimai įprasmina žurnalisto ir visuomenininko R.Sakadolskio atminimą ir skatina drąsų žurnalistinį darbą.

„Tikiu, kad premija paskatins jaunuosius žurnalistus pasitikėti savo kūrybiniu potencialu ir įprasmins legenda tapusio žurnalisto R.Sakadolskio atminimą“, – sako G.Ponomariovaitė.

R.Sakadolskis – Lietuvos ir JAV žurnalistas, ilgametis „Amerikos balso“ korespondentas, lietuvių redakcijos vedėjas. Dėstydamas R.Sakadolskis siekė mokyti aukštų standartų žurnalistikos.

Buvusi R.Sakadolskio studentė, LNK žinių reporterė Aušra Šiaulytė dalijasi prisiminimais apie dėstytoją. „R.Sakadolskis niekada nežiūrėdavo į studentą iš aukšto, kiekvienam jis labai nuoširdžiai norėdavo perduoti savo žinias ir į kiekvieną iš mūsų jis žvelgė su nusistatymu, kad iš tavęs įmanoma kažką nulipdyti“, – teigia A.Šiaulytė.

Pasak žurnalistės Ritos Miliūtės, R.Sakadolskis yra paruošęs nemažą būrį žiniasklaidos profesionalų, o jo įtaka lydi kasdien.

„Aš nežinau, ar dar yra žmonių, kurie atpažintų Romo balsą, turiu omenyje ne tuos, kuriuos jis mokė ar kartu dirbo, bet žmones, kurie girdėjo anksčiau jo balsą. Nepaisant to, kad tokių žmonių mažėja, kiekvienas sutinka Romo įtaką kasdien, nes jo mokinių yra tikrai daug“, – neslepia R.Miliūtė.

Jaunųjų žurnalistų premijai pateiktus darbus vertins žiniasklaidos profesionalų komisija bei VU JŽD deleguotas atstovas.

Darbai laukiami iki rugpjūčio 31 dienos (imtinai) adresu jaunieji.zurnalistai@vusa.lt

Susipažinti su konkurso nuostatais galima čia.

Laimėtojai bus apdovanoti rugsėjo 13 dieną akademinio Romo Sakadolskio žurnalistikos forumo metu. Forumas suburs Lietuvos ir užsienio žurnalistikos profesionalus bei akademinę bendruomenę. Piniginę premiją finansuoja Romo Sakadolskio atminimo fondas, administruojamas Lietuvių fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito