Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 20

Kybartų veterinarijos postas naudingesnis Lietuvos galvijų augintojams nei vežėjams

Kybartuose šią savaitę atidaromas veterinarijos postas, per kurį į Kaliningrado sritį ir iš jos bus galima vežti gyvus galvijus, bus naudingas veislinių ir mėsinių galvijų augintojams, tačiau abejojama, ar papildomo darbo daugiau gaus lietuvių transporto įmonės, pirmadienį rašo „Verslo žinios“.
Dokumentų patikra Kybartų pasienio punkte
Dokumentų patikra Kybartų pasienio punkte / VSAT nuotr.

Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius pripažįsta, kad Lenkijos transportininkai buvo vieni iš didžiausių galvijų vežėjų Europoje dar Lietuvai neatgavus nepriklausomybės: „Negalime su jais lygintis patirtimi ir šiai veiklai pritaikyto transporto parko dydžiu“.

Žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviška mėsa“ valdybos pirmininkas Vidmantas Jonika sako, kad punktas bus naudingas veislinių ir mėsinių galvijų augintojams – Rusija Kaliningrado srityje investavo milžiniškas lėšas į žemės ūkio plėtrą ir planuoja steigti centrą, kuriame laikys keliolika tūkstančių veislinių raguočių. „Galvijus kaimynams parduosime ir jais keisimės. Raguočiai iš ten keliaus į didžiąją Rusiją. Lietuvoje jų nepardavinės, nes čia jie pigesni, ir rinkos neiškreips“, – tvirtino V.Jonika.

„Lietuviai Kaliningrado srityje valdo mėsos perdirbimo įmones, skerdyklas. Rusams įdomūs ir mūsų veisliniai galvijai. Visgi dauguma raguočių per šį postą tranzitu iš Kaliningrado per Lietuvą keliaus į Rusiją“, – teigia Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai