Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 10 /13:30

Kyšininkavimu įtariamas Utenos rajono meras Alvydas Katinas ilsisi Tenerifėje

Kol premjeras, Lietuvos socialdemokratų pirmininkas Algirdas Butkevičius Seime aiškinosi dėl į kyšininkavimo skandalą patekusio Utenos rajono mero Alvydo Katino, šis ramiai kaitinosi po Tenerifės saule. Pats A.Katinas 15min.lt sakė, kad jam išvykti pailsėti leido bylą tiriantis prokuroras.
Alvydas Katinas
Alvydas Katinas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) praėjusią savaitę pranešė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl galimo Utenos rajono savivaldybės mero socialdemokrato A.Katino kyšininkavimo. Jis įtariamas iš bendrovės iš „Utenos melioracija“ reikalavęs kyšio premjero sekretoriato vadovės Džuljetos Žiugždienės naudai – kad įmonė neva nemokamai suremontuotų premjero sekretoriato vadovės namą Utenos rajone.

Praėjusią savaitę Panevėžio apylinkės teismas nušalino A.Katiną nuo mero pareigų ir skyrė jam kardomąją priemonę – pasižadėjimą neišvykti. 

Nušalinimą mero advokatas apskundė aukštesnės instancijos teismui, o su kardomąja priemone meras sutiko be išlygų. 

Aš turiu prokuroro leidimą ir važiuoju, kur noriu, – sakė A.Katinas.

Tačiau šią savaitę A.Katinas – ne Lietuvoje, o Tenerifėje. Tai antradienį 15min.lt patvirtino pats socialdemokratas. Jis tikino išvykęs prokurorui leidus. 

„Kodėl jūs to klausiat? Sprendžiat ne jūs gi. Iš kur čia žurnalistai Lietuvoj? Aš turiu prokuroro leidimą ir važiuoju, kur noriu. Kodėl aš jums turėčiau atsiskaityti? Jūs ir taip prirašėt į vieną pusę, jau nuteisėt, tai koks čia klausimas, ar mane išleido? Aš jums ne koks alubario vaikinas, kad klaustumėte, ar jus išleido, ar jūs pabėgote iš Lietuvos. Aš neturiu, ko bėgti, ir tikrai grįšiu savaitgalį“, – sakė A.Katinas.

Jis tikino atostogas planavęs jau seniai. Kartą turėjęs jas atšaukti, o dabar nutaręs vykti ir tam gavęs prokuroro leidimą. 

„Kai grįšiu pakalbėsim, dabar čia labai toli“, – atsisveikino A.Katinas.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Rasa Stundžienė 15min.lt patvirtino, kad ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Ramūnas Pačebutas davė leidimą A.Katinui išvykti atostogų. 

„Iš tikrųjų rajono meras kreipėsi į prokurorą ir parašė prašymą lapkričio 6-13 dienomis išvykti į minėtą poilsinę kelionę. Jis pateikė dokumentus, kad ta kelionė buvo įsigyta iš anksto, ir prokuroras leido išvykti. Kardomosios priemonės jis nepažeidęs“, – sakė R.Stundžienė.

Įtarimai dėl korupcijos pateikti A.Katinui ir D.Žiugždienei. Pastaroji praėjusią savaitę atsistatydino iš premjero sekretoriato vadovės pareigų. A.Katinas teismo sprendimu dviem mėnesiams nušalintas nuo mero pareigų. Jis neigia savo kaltę ir apskundė nušalinimą aukštesnės instancijos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito