Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 24

L.Kasčiūnas: akivaizdu, kad Rusijos federalinė valdžia turi didelių problemų

„Wagner” grupuotė šeštadienio rytą paskelbė užėmusi Rusijos Pietų karinės apygardos vadavietę Rostove prie Dono. Anot Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno, strategiškai tai vienas svarbiausių objektų pietų Rusijoje, kuris yra itin svarbus karinės logistikos centras.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

L.Kasčiūnas feisbuke pakomentavo šeštadienį Rusijoje besirutuliojančius įvykius, kuomet Rusijos privačios karinės samdinių bendrovės bosas Jevgenijus Prigožinas paskelbė, kad su savo pajėgomis kirtęs sieną įžengė į Rusiją nuversti šalies karinės vadovybės

„J.Prigožinas apygardos štabe susitiko su Rusijos gynybos ministro pavaduoju ir karinės žvalgybos GRU vado pirmuoju pavaduotoju bei pareiškė, kad numušė kelis sraigtasparnius, kurie buvo siųsti sunaikinti jo kovotojų koloną ir apkaltino Rusijos kariuomenę per šią nesėkmingą operaciją subombardavus civilius Rusijos gyventojus, kurie važiavo autostrada.

J.Prigožinas reikalauja jam perduoti Rusijos gynybos ministrą ir Generalinio štabo viršininką, su kuriais jis nori fiziškai susidoroti, arba jis toliau judės link Maskvos. GRU vado pirmasis pavaduotojas atsako: „dėl manęs juos galite pasiimti”. Panašu, kad šis generolo juokelis atspindi bent dalies pajėgų tikrąjį požiūrį į savo aukščiausius vadus.

J.Prigožinas grasina naikinti visus, kurie jam priešinsis.

Dar sunku vertinti kaip šie įvykiai gali baigtis, bet šįryt akivaizdu, kad Rusijos federalinė valdžia turi didelių problemų, nes prievartos monopolis – esminis bet kurios valstybės požymis – slysta iš rankų“, - feisbuke rašo L.Kasčiūnas.

Reaguodama į įvykius, Rusijos valdžia paskelbė sustiprinusi saugumą keliuose regionuose, o Maskvos meras pranešė, kad sostinėje imamasi antiteroristinių priemonių.

Saugumo tarnyba FSB apkaltino J.Prigožiną bandymu pradėti pilietinį konfliktą ir paragino „Wagner“ kovotojus jį sulaikyti.

Rostovo srities valdžia paragino gyventojus likti namie.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas