Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 07 /21:51

L.Kasčiūnas apie V.Rupšio dantų implantus: tai nėra vieno skundo klausimas

Teisėsaugos institucijoms aiškinantis detales dėl buvusio kariuomenės vado Valdemaro Rupšio dantų implantų bei jo sutuoktinės apsilankymų pas Karo medicinos tarnybos specialistus, krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sako, jog tai nebuvo vieno skundo klausimas.
Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas
Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Taip L.Kasčiūnas kalbėjo LRT naujienų portalui paviešinus ištraukas iš dokumento, kurio pagrindu esą buvo pradėtas vidinis patikrinimas.

Vis tik, anot LRT, šiame skunde neminimas nei V.Rupšys, nei jo sutuoktinė.

„Nedalyvausiu šituose žaidimuose. Buvo skundas, atliktas tyrimas. Tyrimo metu galėjo paaiškėti naujų detalių, naujų liudijimų. Tame interviu taip ir parašyta. Tai – nereikalinga krašto apsaugai. Šito dalyko nekomentuosiu, tyrimas vyksta, išsiaiškinsime ir sudėsim taškus ant i. Tikrai neplanuoju veltis ir interpretuoti kažkieno žodžius“, – BNS kalbėjo L.Kasčiūnas.

„Skundų daug visokiausių buvo. Ta prasme, čia ne vieno skundo klausimas, apie tai kalba yra. Skundų įvairių buvo, aš neminėjau interviu, koks skundas, skundų – daug ir įvairių. Būtent – daug ir įvairių skundų“, – sakė ministras.

Anksčiau L.Kasčiūnas yra sakęs, jog informaciją apie galimą V.Rupšio piktnaudžiavimą medicinos paslaugomis gavęs tuomet, kai kovą pradėjo eiti pareigas. Jis taip pat yra nurodęs, kad skundas atėjo iš vidinių Karo medicinos tarnybos šaltinių.

„Ateinu į ministrus ir randu skundą dėl galimo piktnaudžiavimo medicinos paslaugomis. Tokiu atveju aš turiu eiti dviem keliais. Vienas kelias yra nuslėpti visa tai, padėti į stalčių – tai nėra teisingas kelias. Aš turiu atlikti savo pareigą. Pareiga yra sukurti komisiją, kuri galėtų patikrinti pagrįstumą. Komisija yra sukuriama, ji atlieka savo darbą, liepos 15-ąją jau yra rezultatai“, – rugsėjį kalbėjo jis.

Skundo autorius, Karo medicinos tarnybos vado pavaduotojas administravimui ir paramai Nerijus Rimkevičius LRT portalui teigė, jog jo prašymas buvo „daugiau susietas su žemesnio lygio problemomis – mobingu, nepagarbiu elgesiu su karininkais“.

Kaip anksčiau skelbta, dar eidamas vado pareigas V. Rupšys įsidėjo apie 4 tūkst. eurų kainavusius dantų implantus, už kuriuos sumokėjo kariuomenė. N.Rimkevičius lrt.lt teigė girdėjęs kalbų, kad V.Rupšys traumą patyrė valgydamas, ir abejojo, ar tai tarnybos metu gauta trauma. Jis taip pat teigė girdėjęs kalbų apie vado žmonai suteiktas paslaugas, bet neturįs to įrodymų.

V.Rupšys anksčiau sakė, kad 2022 metais lankydamas karius patyrė odontologinę traumą, įvykis buvo pripažintas susijęs su tarnyba, todėl apmokėtas krašto apsaugos sistemos lėšomis.

Dėl kariuomenės pinigais įstatytų V.Rupšio dantų implantų Specialiųjų tyrimų tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tarnyba taip pat aiškinasi situaciją ir dėl V.Rupšio žmonos apsilankymų pas Karo medicinos tarnybos specialistus.

Naujienų portalo „15min“ duomenimis, V.Rupšio sutuoktinė pas kariuomenės medikus lankėsi 2022 metais, jai suteiktos kineziterapijos paslaugos – tų metų lapkritį Kaune ir Vilniuje įsikūrusiuose Karo medicinos tarnybos padaliniuose jai sudaryta individuali pratimų programa.

Prieš pasirodant „15min“ publikacijai, interviu LRT buvęs kariuomenės vadas neigė, kad jo žmonai Karo medicinos tarnybos specialistai teikė kokias nors paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas