Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

L. Kasčiūnas atmeta V. Rupšio teiginius apie galimą kerštą bei ragina jį elgtis oriai

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas atmeta buvusio kariuomenės vadas Valdemaro Rupšio teiginius, jog žinia dėl jo dantų implantų galėjo būti paviešinta iš keršto dėl generolo išsakytų pastabų kai kuriems siūlymams dėl įsigijimų ir to siekiant ministrui.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

L. Kasčiūnas teigia informaciją apie galimą V. Rupšio piktnaudžiavimą medicinos paslaugomis gavęs tuomet, kai kovą pradėjo eiti pareigas. 

„Ateitinu į ministrus ir randu skundą dėl galimo piktnaudžiavimo medicinos paslaugomis. Tokiu atveju aš turiu eiti dviem keliais. Vienas kelias yra nuslėpti visą tai, padėti į stalčių – tai nėra teisingas kelias. Aš turiu atlikti savo pareigą. Pareiga yra sukurti komisiją, kuri galėtų patikrinti pagrįstumą. Komisija yra sukuriama, ji atlieka savo darbą, liepos 15-ąją jau yra rezultatai“, – BNS antradienį sakė ministras. 

„Taip kad čia kalbėti apie kažkokius kerštus yra visiška nesąmonė. Aš atlikau savo pareigą, kaip kiekvienas ministras turėtų tai padaryti. Tai viskas (galimas piktnaudžiavimas – BNS) vyko iki manęs“, – kalbėjo jis. 

Ikiteisminį tyrimą dėl kariuomenės pinigais įstatytų V. Rupšio dantų implantų Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo prieš kelias savaites.

„Aš siūlyčiau vis tik oriai laikytis ir jeigu yra problemos, padaryti tam tikri veiksmai, kurie iš principo nėra teisingi, tai reikia iškelti galvą oriai, pasakyti, kad suklydai ir toliau (eiti – BNS) gyvenimo keliu“, – sakė L. Kasčiūnas. 

„Tas taškymasis purvais tai čia yra visiškas absurdas, kurį man nei komentuoti, nei ką, nes čia visiškai nevertas dėmesio objektas“, – pridūrė ministras. 

Trečiadienį portale „15min“ taip pat pasirodė informacija, kurioje nurodoma, jog STT aiškinasi situaciją ir dėl V. Rupšio žmonos apsilankymų pas Karo medicinos tarnybos specialistus.

Portalo duomenimis, V. Rupšio sutuoktinė pas kariuomenės medikus lankėsi 2022 metais, jai suteiktos kineziterapijos paslaugos – tų metų lapkritį Kaune ir Vilniuje įsikūrusiuose Karo medicinos tarnybos padaliniuose jai sudaryta individuali pratimų programa.

Prieš pasirodant „15min“ publikacijai duotame interviu LRT buvęs kariuomenės vadas neigė, kad jo žmonai Karo medicinos tarnybos specialistai teikė paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas