Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

L. Kasčiūnas NATO gynybos ministrų susitikime aptars gynybos planus

Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas ketvirtadienį NATO gynybos ministrų susitikime Briuselyje aptars Aljanso gynybos planus.
Laurynas Kasčiūnas
Laurynas Kasčiūnas / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, iki spalio 18 dienos vyksiančiame susitikime taip pat ketinama aptarti kitus aktualius NATO gynybos ir saugumo klausimus, oro gynybos situaciją, paramą Ukrainai.

Pirmą kartą NATO gynybos ministrų formate įvyks susitikimas su Indijos – Ramiojo vandenyno regiono šalių partnerių – Australijos, Japonijos, Korėjos Respublikos ir Naujosios Zelandijos – ministrais.

L. Kasčiūnas NATO gynybos ministrų susitikime kalbės apie NATO gynybos planų įgyvendinimą, didesnį gynybos finansavimą viso Aljanso mastu, kels oro erdvės pažeidimų klausimus ir akcentuos paramos Ukrainai svarbą. Ministras taip pat dalyvaus NATO ir Ukrainos tarybos darbo vakarienėje, su kitais gynybos ministrais tarsis dėl bendrų karinių pajėgumų kūrimo koncepcijos.

Susitikimo paraštėse planuojami ministro dvišaliai susitikimai su Suomijos, Korėjos, Ukrainos, Švedijos ir Norvegijos gynybos ministrais.

L. Kasčiūnas taip pat dalyvaus kovos prieš Islamo valstybę koalicijos susitikime, apsvarstys tolimesnio įsitraukimo Irake ir Sirijoje transformaciją bei veiklos planus.

Ministras pirmininkaus vadinamajam 3+3 formato gynybos ministrų susitikimui. Šiame formate dalyvauja Lietuva, Estija, Latvija ir Baltijos šalyse NATO priešakinėms pajėgoms vadovaujančios šalys – Vokietija, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito