Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
14:11

L.Kasčiūno ir V.Rupšio kaktomuša: kaltinimų sulaukęs ministras rėžė patarimą buvusiam kariuomenės vadui

Nauja informacija apie galimą buvusio kariuomenės vado Valdemaro Rupšio ir jo šeimos naudojimąsi tarnybine padėtimi išsprogo kaltinimų lavina. Buvęs kariuomenės vadas teigia, kad tai krašto apsaugos ministro Lauryno Kasčiūno kerštas už tai, kad jis esą nepritarė naujojo ministro užmojams, kurie ne stiprina, o silpnina Lietuvos kariuomenę. L.Kasčiūnas interviu 15min atsakė į V.Rupšio kaltinimus ir davė generolui patarimą.
Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas
Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

15min antradienį pranešė, kad teisėsauga šiuo metu aiškinasi ne tik aplinkybes dėl buvusio kariuomenės vado V.Rupšio dantų implantų, tačiau ir dėl jo žmonos apsilankymų pas Karo medicinos tarnybos specialistus. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) plačiau to nekomentuoja, tačiau Krašto apsaugos ministerija (KAM) 15min patvirtino, kad tokia informacija žinoma ir buvo perduota teisėsaugai.

V.Rupšys į šią informaciją reagavo audringai. Jis interviu lrt.lt teigia, kad ši istorija – krašto apsaugos ministro L.Kasčiūno kerštas, jis tikina nieko neteisėto nedaręs.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Valdemaras Rupšys, Laurynas Kasčiūnas

V.Rupšys taip pat prabilo apie įtampą ir nesutarimus, kai ministro pareigas pradėjo eiti L.Kasčiūnas. Buvęs kariuomenės vadas sakė, kad santykiai su buvusiu krašto apsaugos ministru Arvydu Anušausku buvo geri, tačiau kai jį pakeitė L.Kasčiūnas, ėmė ryškėti nesutarimai.

V.Rupšys aiškino nepritaręs kai kuriems siūlymams dėl pirkimų arba primygtiniams ministro siūlymams, kaip išleisti pinigus. V.Rupšys taip pat teigė parašęs tarnybinį pranešimą Valstybės gynimo tarnybos nariams ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto nariams dėl situacijos priimant Vokietijos brigadą, nes įžvelgė rizikų. Anot jo, šis raštas ministrui buvo „didžiulis šokas“. Jis taip pat kritikavo didelį dėmesį fortifikacijos parkams ir teigė, kad tai parodomoji akcija.

Šiuo metu užsienyje esantis krašto apsaugos ministras L.Kasčiūnas atsakė į jam mestus buvusio kariuomenės vado Valdemaro Rupšio kaltinimus. L.Kasčiūnas antradienį davė interviu 15min.

– Ministre, buvęs kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys kaltina jus kerštu.

– Koks kerštas?

– V.Rupšys mini, kad nėra sutikęs su kai kuriais jūsų siūlymais dėl pirkimų.

– Kokiais siūlymais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas