Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 20

L.Linkevičius dalyvaus ES Užsienio reikalų taryboje, kur bus aptariami naujausi įvykiai Baltarusijoje

Rugsėjo 21 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvaus Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryboje, kurioje bus aptariami naujausi įvykiai Baltarusijoje, žmogaus teisių padėtis Rusijoje, situacija ES pietų kaimynystėje, Libijoje, Libane, ES santykiai su Kinija, Turkija ir Afrikos Sąjunga.
L. Linkevičius
L. Linkevičius / Užsakovo nuotr.

Tarybos metu ministrai diskutuos dėl ES reakcijos į blogėjančią situaciją Baltarusijoje ir sieks patvirtinti ES tikslines sankcijas Baltarusijos pareigūnams, tiesiogiai atsakingiems už taikių protestuotojų represijas ir prezidento rinkimų rezultatų klastojimą. Lietuva siūlys plėsti sankcionuojamų asmenų sąrašą.

ES valstybių narių ministrai taip pat tarsis dėl paramos Baltarusijos pilietinei visuomenei ir ES-Baltarusijos santykių peržiūros. Lietuva Taryboje kels klausimą dėl nesaugios ES kaimynystėje statomos Baltarusijos atominės elektrinės, kurios paleidimo skubai įtaką daro politiniai motyvai, o ne atitikimo branduolinei saugai reikalavimai.

Kelių valstybių narių prašymu Taryboje bus išsamiai aptarta žmogaus teisų padėtis Rusijoje ir ES reakcija į Rusijos opozicijos atstovo Aleksėjaus Navalno apnuodijimo atvejį, taip pat ir sankcijų galimybė. Lietuva pritaria ES vyriausiojo įgaliotinio Josepo Borrellio pareiškimui, kad incidentas su A. Navalnu turės pasekmių ES santykiams su Rusija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas