Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 29

L.Linkevičius: kietam „Brexit“ ruošiamės pilnu pajėgumu

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius penktadienį perspėjo, kad Lietuva ir Europos Sąjunga (ES) pilnu pajėgumu ruošiasi kietam Jungtinės Karalystės pasitraukimui, tačiau dar tikisi, jog sutarimą rasti pavyks.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Taip jis pareiškė britų parlamentarams penktadienį trečiąkart atmetus Theresos May vyriausybės ir Briuselio pareigūnų suderėtą sutartį dėl „Brexit'o“ sąlygų.

„Brexit“ drama vystosi toliau. Po to, kai Bendruomenių Rūmai trečiąkart atmetė išstojimo susitarimą, pilnu pajėgumu ruošiamės išstojimo be susitarimo scenarijui, nors tebėra ir vilčių dėl kitokių rezultatų, įskaitant „Brexit“ atšaukimą“, – tviteryje parašė L.Linkevičius.

Seimo komitetas pritarė pasirengimo kietajam „Brexit“ projektams

Seimo Užsienio reikalų komitetas penktadienį pritarė projektams, susijusiems su Lietuvos pasirengimu galimam kietam Jungtinės Karalystės pasitraukimui iš Europos Sąjungos (ES).

„Scanpix“/AP nuotr./„Brexit“
„Scanpix“/AP nuotr./„Brexit“

Vyriausybė teigia, kad jos pateikti projektai leistų sušvelninti Britanijos pasitraukimo iš ES be jokio susitarimo padarinius, taip pat užtikrinti abiejų šalių piliečių teises, nepažeisti verslo lūkesčių.

Beveik dvidešimties įstatymų projektų paketas apima švietimo, socialinės apsaugos, sveikatos, mokestines, konsulines ir kitas sritis.

Paketas Seime svarstomas skubos tvarka, į plenarinių posėdžių salę jis turėtų grįžti balandžio 9 dieną.

Projektai numato britams išskirtinį pagrindą leidimui gyventi Lietuvoje, teisę paprasčiau naudotis socialinės apsaugos sistema, pereinamuosius laikotarpius, susijusius su darbu, studijomis, profesijų pripažinimu.

Britanijai ir jos piliečiams siūloma taikyti lengvatas, susijusias su pelno ir gyventojų pajamų mokesčiais, atleisti nuo kai kurių valstybės rinkliavų.

Jungtinės Karalystės parlamentarų sprendimas įnešė dar daugiau painiavos dėl to „Brexit'o“ proceso.

Britanija dabar iki balandžio 12 dienos turi pranešti, ką planuoja daryti. Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį paskelbė, kad balandžio 10 dieną sukvies į Briuselį ES šalių vadovus situacijai aptarti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas