Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 03 18

L.Linkevičius: šimtatūkstantinė minia Rusijoje primena Hitlerio garbinimą

Buvęs užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad penktadienį Maskvoje surengtas Krymo aneksijos iškilmingas minėjimas, kuriame šimtatūkstantinė minia sveikino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną ir jo invaziją į Ukrainą, rodo, kad didelė dalis rusų tautos serga. Diplomatas sako, kad toks renginys skatina vesti istorines paraleles su Adolfo Hitlerio garbinimu Vokietijoje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Visada galima ieškoti istorinių paralelių. Kalbos, kad kaltas tik vienas žmogus, gal ir turi kažkiek pagrindo, bet nėra visiškai teisingos. Turime atkreipti dėmesį, kad didelė tautos dalis yra susirgusi, o smegenų plovimo jėga yra didžiulė“, – 15min penktadienį sakė L.Linkevičius.

„Didžioji dalis vokiečių tautos taip pat idealizavo Hitlerį, kad jis kaip mesijas ves į šventą rytojų. Labai keista, kad kažkiek panašūs dalykai vyksta ir šiais laikais, kai visgi yra internetas, žinių sklaida yra didesnė ir tiesą sužinoti yra lengviau nei prieš 90 metų. Tai yra apgailėtina. Reikia daryti išvadas ir kalbant apie dabartinį ir galvojant apie ateitį“, – teigė eksministras.

Maskvoje penktadienį surengtas grandiozinis renginys, skirtas paminėti Krymo aneksiją. Jame į sceną žengė ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, prieš tris savaites pradėjęs karą prieš Ukrainą, o šimtatūkstantinė minia, mojuojanti Rusijos vėliavomis, jį sutiko plojimais.

Kreipdamasis į minią V.Putinas vėl melagingai pareiškė, esą karinių priemonių ėmėsi siekdamas užkirsti kelią genocidui. Vasario 24-ąją Rusija Ukrainą užpuolė remdamasi išgalvotu pretekstu, nors agresija buvo neteisėta ir neišprovokuota. Dėl Rusijos kariuomenės vykdomų atakų prieš civilius gyventojus JAV prezidentas Joe Bidenas V.Putiną pavadino karo nusikaltėliu.

Propagandinis renginys buvo surengtas Lužnikų stadione. Maskvos policija tikina, esą jame ir aplink jį buvo susirinkę per 200 tūkst. žmonių.
Renginio metu pasirodė propagandistas dainininkas Olegas Gazmanovas.

Stovėdamas scenoje su baltu golfu ir mėlyna pūkine striuke V.Putinas kalbėjo apie penkias minutes. Kai kurie žmonės, įskaitant renginio vedėjus, vilkėjo marškinėlius ar striukes su raide „Z“ – simboliu, matomu ant Rusijos tankų ir karinių mašinų Ukrainoje ir palaikomu karo šalininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas