Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 07 19

L.Pernavas: penkeri metai tyrimui – per daug, bet situaciją lemia tyrėjų trūkumas, krūvis

Naujasis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Linas Pernavas pripažįsta, jog kai kurie rezonansiniai tyrimai trunka per ilgai, tačiau pastebi, kad tai lemia ir pernelyg biurokratinis baudžiamasis procesas, ir tyrėjų trūkumas bei per didelis jiems tenkantis krūvis.
STT vadovas Linas Pernavas
STT vadovas Linas Pernavas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Šiai dienai Specialiųjų tyrimų tarnyboje mes turime tik 19 tyrėjų, kurie tiesiogiai tiria baudžiamąsias bylas, atlieka ikiteisminius tyrimus. Mano manymu, tas skaičius yra gerokai per mažas. Aš manau, kad jiems tenkantis krūvis yra gerokai per didelis“, – interviu BNS sakė L.Pernavas.

Pasak jo, dėl nemažo skaičiaus bylų, kurios tenka tyrėjams, kai kuriais atvejais gali nukentėti ikiteisminio tyrimo kokybė, o kai kada STT tyrimai tęsiasi ir trejus ar net penkerius metus.

„Mano manymu, tai yra gerokai per ilgai“, – tvirtino jis.

Didžiąją dalį karjeros policijoje dirbęs ir penkerius metus jai vadovavęs L.Pernavas sako pradėjęs diskusijas su prokurorais ir teisėjais dėl „per daug biurokratinio“ baudžiamojo proceso. Jis ikiteisminius tyrimus taip pat lygino su antibiotikais, sakydamas, kad jais piktnaudžiauti nereikėtų.

„Jų turi būti tik tai tiek, kiek reikia, nes priešingu atveju jie neveiks. Šiuo atveju svarbu yra švietimas, prevencija ir nereikia piktnaudžiauti tais įrankiais. Jų turi būti tiek, kiek reikia, tada, kada reikia ir ten, kur reikia“, – tvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas