Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 02 08

L.Pernavo anglų kalbos pamokos piktina profsąjungas

Šešias valandas darbo metu trunkančios policijos generalinio komisaro Lino Pernavo anglų kalbos pamokos piktina profsąjungas. Jos tikina, kad taikomi dvejopi standartai, nes paprasti pareigūnai, ar kiti valstybės tarnautojai, tokios prabangos neturi. Anot profsąjungų, jei kursai nėra būtinybė pareigoms atlikti, už juos turėtų susimokėti pats darbuotojas, o mokytis po darbo. Valstybės tarnybos departamentas sako, kad apie kursų būtinumą sprendžia darbdavys.
Linas Pernavas
Linas Pernavas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

L.Pernavas po 6 valandas trunkančias anglų kalbos pamokas derina su darbu – mokosi nuo 8.30 val. iki 14.30 val. Pasak jo, darbui pamokos tikrai netrukdo.

Angliškai L.Pernavas jau kalba. Jis yra pasiekęs antrą iš trijų esamų kalbos lygių. Prieš kamerą žinių nepademonstravo, bet iš egzaminų teigia gaunantis 80–90 procentų.

L.Pernavo mokslai papiktino profesines sąjungas. Anot jų, pareigas apleido. Be to, esą taikomi dvejopi standartai – paprasti pareigūnai darbo metu negali sau leisti mokytis.

Darbuotojus ginančios profsąjungos vadovė Inga Ruginienė sako, kad jei mokslai nėra būtinybė darbe, už juos turėtų susimokėti pats darbuotojas ir mokytis ne darbo metu.

Pagal departamento duomenis, pernai užsienio kalbos mokėsi 1800 tarnautojų. Vidutiniškai vieno jų mokymai kainavo 90 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas