Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
03 13 /11:48

L.Volkovo užpuolikų galėjo būti ne vienas: skamba grasinimai nužudyti

Vilniuje antradienio vakarą užpulto ir plaktuku sužaloto Rusijos opozicijos veikėjo Leonido Volkovo žmona Ana Biriukova neatmetė, kad užpuolikų galėjo būti ne vienas, o du. Tuo tarpu su Kremliaus propagandininkais siejamame „Telegram“ kanale jau skamba grasinimai jį nužudyti.

Tai portalui „Agenstvo“ sakė neseniai Rusijos kalėjime mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygė Kira Jarmyš.

Kiek buvo užpuolikų?

„Leonidui pavyko pastebėti vieną, jo žmona, atrodo, mano, kad paskutinę akimirką pro langą pamatė du žmones“, – sakė K.Jarmyš.

VIDEO: Vilniuje užpultas A.Navalno kolega Leonidas Volkovas

Pasak jos, kol kas sunku spręsti, kokie buvo užpuolikų ketinimai. „Sprendžiant iš išpuolio žiaurumo, jie galėjo planuoti bet ką. Jie smogė į koją, nes galėjo ją pasiekti. Ir dar sulaužė ranką. Neatrodo, kad jie neturėjo tikslo padaryti rimtą žalą“, – svarstė K.Jarmyš.

L.Volkovas trečiadienio rytą pasakojo, kad užpuolikas jo tykojo prie namų Vilniaus Valakampių rajone, kur yra privačių namų kvartalai.

Užpuolikas smogė plaktuku į automobilio stiklą, papurškė jam į akis ašarinių dujų ir ėmė daužyti plaktuku koją. L.Volkovas bandė gintis rankomis ir durimis.

„Vyras užpuolė mane kieme, maždaug 15 kartų smogė man į koją. Koja lyg ir nieko. Skauda vaikščioti .[...]. Tačiau sulaužė ranką“, – savo įraše „Telegram“ sakė L.Volkovas. „Jie tiesiogine prasme norėjo padaryti iš manęs šnicelį“, – pridūrė jis.

VIDEO: Po L.Volkovo užpuolimo – A.Bilotaitė: provokacijų tikslas – kelti nerimą, bet matau, kad visuomenė yra atspari

Kaip pranešė policija, nenustatyti asmenys užpuolė ir sumušė į namo kiemą automobiliu atvykusį 43-erių vyrą. Suteikus medicininę pagalbą jis gydomas ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

L.Volkovas po užpuolimo buvo trumpam hospitalizuotas.

Tiria įvairias versijas

Pasak policijos generalinio komisaro pavaduotojo Sauliaus Tamulevičiaus, iškeltos kelios nusikaltimo versijos.

„Į pranešimą reagavo gausios pajėgos, „Aro“, specialiosios paskirties pareigūnai, dirbta visą naktį. Dabar pradėtas ikiteisminis tyrimas, darome visus veiksmus, kad išaiškintume nusikaltimo motyvus ir priežastis. Iškeltos kelios versijos, kai bus aiškiau, galėsime pateikti daugiau informacijos“, – LRT radijui trečiadienį sakė S.Tamulevičius.

Anot jo, kol kas nusikaltimą padaręs asmuo nerastas. Policija nedetalizuoja, kiek galėjo būti užpuolikų.

Skamba grasinimai nužudyti

Tuo tarpu Kremliaus propagandininkų pamėgtame „Telegram“ kanale jau grasinama nužudyti L.Volkovą.

„Telegram“ kanalas „Svarščiki“ („Suvirintojai“), kurį cituoja propagandininkai ir karo tinklaraštininkai, rašo, kad kitą kartą L.Volkovas gali būti nužudytas. Rusijos opozicijos veikėją užpuolusius asmenis kanalas pavadino „mūsų žmonėmis“.

„Išdavikų safaris tęsiasi. Paskui pilotą Kuzminovą (Ispanijoje, kaip manoma, Maskvos pasiųstų žudikų nušautas į Ukrainą su sraigtasparniu pabėgęs Rusijos pilotas Maksimas Kuzminovas, – red. past.) mūsų žmonės atvyko į Volkovo namus ir ašarinių dujų, plaktuko ir poros gerų žodžių pagalba priminė Navalno bendražygiui, kas nutinka Tėvynės išdavikams. Kitas įtikinimo aktas bus kontrolinis. Į galvą“, – rašė kanalas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?