Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 01

„Laikas kiek pristabdyti arklius“: po kilusio skandalo prabilo ir pats M.Pakalnis

15min paskelbus apie tai, kad Vilniaus miesto savivaldybė atsisako atskleisti buvusio vyr. architekto Mindaugo Pakalnio išeitinę išmoką, viešojoje erdvėje pradėjo plisti ir žinios apie antrą M.Pakalnio darbovietę vienoje savivaldybės įmonėje. Ir toliau nesiliaujant šio skandalo atgarsiams pasisakė ir pats M.Pakalnis.
Mindaugas Pakalnis
Mindaugas Pakalnis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min šią savaitę skelbė, kad Vilniaus miesto savivaldybė atsisakė atskleisti, kokia išeitinė kompensacija buvo sumokėta M.Pakalniui.

Vėliau visuomenininkai pažėrė kritikos visuomenės teisę žinoti paminančiai savivaldybei.

Galiausiai paaiškėjo, kad išeitinę jis gavo ir iš savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“, kurioje dirbo nuo 2016 metų balandžio.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Pakalnis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Mindaugas Pakalnis

Be to, penktadienį Vilniaus miesto tarybos narys Vytautas Sinica pranešė kreipęsis į Generalinę prokuratūrą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi įdarbinant M.Pakalnį į pareigas „Susisiekimo paslaugose“.

„Laikas pristabdyti arklius“

M.Pakalnis penktadienį feisbuke paragino „visiems kiek pristabdyti arklius“.

„Džiaugiuosi, kad ir toliau sukuriu turinio gandams, žiniasklaidai ir politikams, bet gal jau laikas kiek pristabdyti arklius visiems. Kai jau vienas Vilniaus tarybos narys kreipėsi į prokuratūrą su kaltinimais man dėl to, kad dirbau per du darbus – na, jau laikas grįžti prie faktų ir nebekurti man etikečių“, – teigė buvęs sostinės vyr. architektas.

Jis tvirtino, kad „kai kurių asmenų atmintis trumpa“, kadangi „niekada nebuvo paslaptis“, jog jis dirbo ir „Susisiekimo paslaugose“.

M.Pakalnis tvirtino, kad 2016 metais ateidamas dirbti į vyr. architekto pareigas jis su savivaldybės administracijos vadovais aptaręs, jog jo darbas „turėtų apimti ne tik architektūrinę sritį, bet ir su ja glaudžiai besisiejančius infrastruktūros plėtos reikalus“.

„Gatvių eismo sprendimai ir įvaizdis, pėsčiųjų ir dviračių takai, viešo transporto stotelių vietos, įvažiavimai į sklypus – visa tai susisekimo dalykai, kuriuos reikia spręsti greta kiekvieno architektūrinio projekto“, – rašė buvęs vyr.architektas.

Anot jo, už judumą Vilniuje atsako „Susisiekimo paslaugos“, todėl ir „buvo sutarta“, kad jis ten „atliks papildomas pareigas“.

„Tai man buvo galimybė prisidėti prie platesnių pokyčių Vilniuje ir, be abejo, taip pat užsidirbti papildomai“, – rašė M.Pakalnis.

Jis taip pat įvardino ir „Susisiekimo paslaugose“ nuveiktus darbus: „darbas prie miesto gatvių kategorijų ir raudonųjų linijų peržiūrėjimo, gatvių įrengimo standarto, Šiaurinės gatvės principinių sprendimų (gatvės 3D modelio sukūrimas, aplinkinių teritorijų susisiekimo sprendimai, gatvės juostų skaičius, dubliai, stotelės, šaligatvių ir pėsčiųjų takų pločiai ir taip toliau), Pilaitės prospekto tolesnio vystymo sprendžiant susisiekimo sistemos, viešojo transporto, dviračių ir pėsčiųjų eismo klausimus, Nacionalinio stadiono ar Koncertų salės pasiekiamumo viešuoju transportu ir dviračiais sprendinių.

„Tai tik keletas paskutinių metų darbų, kur teko dirbti, galvoti, posėdžiauti ir diskutuoti. Mačiau, kad vadovai tą darbą suprato ir vertino. Kaip viską spėdavau? Dirbau po 12-14 valandų į dieną, buvę kolegos tikrai neleis pameluoti, kad dokumentus dažniausia pasirašydavau jau vėlai vakare, o kartais ir po vidurnakčio“, – tvirtino M.Pakalnis.

„Kadangi faktiškai dariau du darbus, abu juos buvau deklaravęs savo viešų ir privačių interesų deklaracijoje, apie tai ne kartą rašė žiniasklaida, komentavo darbdaviai, advokatai ir institucijos, net pagalvoti negalėjau, kad tai gali būti kažkas netoleruotina. Jokių pretenzijų dėl atlikto darbo kokybės ar apimčių iš vadovų nesu sulaukęs“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas