Sprendimas buvo priimtas po to, kai planinio patikrinimo metu inspektoriai nustatė daug grubių higienos ir maisto ruošimo technologijos pažeidimų.
Patikrinimo metu maisto ruošimo vieta buvo netvarkinga, apkrauta įvairiais pašaliniais daiktais, maisto ruošimo inventorius buvo nešvarus, nevalyti darbastaliai ir lentynos. Virtuvėje rastos miežinės kruopos, užterštos aruodiniais kenkėjais. Pjaustytų kopūstų salotos, virti žirniai su spirgučiais, marinuojami šašlykų pusgaminiai neženklinti, buvo laikomi neuždengti šaldytuve, kuriame temperatūra siekė +8,9 laipsnius.
Valymo, plovimo ir dezinfekavimo priemonės bei inventorius buvo laikomi virtuvėje, šiukšlės kaupiamos neuždengtoje kartono dėžėje. Netvarkinga rasta ir darbuotojų persirengimo patalpa. Buvo neatlikti geriamojo vandens laboratoriniai tyrimai.
Kupiškio valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba sustabdė šašlykinės veiklą, savininkei nurodė sunaikinti nesaugius maisto produktus bei ištaisyti kitus inspektorių nustatytus trūkumus. Maisto tvarkymo veiklą šiai individualiai įmonei bus leista atnaujinti tik po trūkumų pašalinimo ir pakartotinio inspektorių patikrinimo.