Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 20

Laisvės frakcija: mokinių atostogų ilginimas – trumpalaikis sprendimas

Seimo Laisvės frakcija įsitikinusi, kad norint sumažinti koronaviruso protrūkių skaičių šalies mokyklose būtini ryžtingesni sprendimai. Pasiūlymas vienai savaitei pratęsti moksleivių rudens atostogas duos tik trumpalaikį teigiamą efektą, rašoma pranešime spaudai.
Pamoka
Pamoka / 123RF.com nuotr.

„Mūsų tikslas – išgelbėti mokyklas, kad Lietuvoje nepasikartotų latviškas pavyzdys. Jeigu Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nutars padaryti ilgesnes atostogas atokvėpiui, būtinas aiškus planas, ką Vyriausybė padarys per ateinančias savaites, kad vaikams grįžus į mokyklas po mėnesio nereikėtų skelbti dar vienų priverstinių atostogų“, – sako Seimo vicepirmininkas, Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas.

Laisvės partijos frakcija mano, kad daugybė protrūkių mokyklose fiksuojama ne tik todėl, kad vaikų iki dvylikos metų negalima skiepyti nuo koronaviruso. Bėda ta, kad prasidėjus mokslo metams nebuvo nustatyta aiškios ir efektyvios tvarkos dėl mokinių testavimo ir kaukių dėvėjimo. Mokinių testavimas iki šiol vyksta savanoriškai ir jo rodikliai galėtų būti kur kas aukštesni.

„Kalbėkime su specialistais. Jeigu privalomas vaikų testavimas ar kaukių dėvėjimas, privalomas mokyklų darbuotojų skiepijimas ar kitos priemonės mums padėtų išgelbėti mokyklas nuo gresiančio uždarymo, tai turime padaryti artimiausiu metu. Švietimo įstaigoms reikia sudaryti galimybes pačioms pasiekti daugiau proveržio kovojant su koronavirusu, nes būtent ten šiuo metu yra didžiausi gaisrai“, – teigė V.Mitalas.

Šiuo metu savarankiškai testuojasi apie pusę mokinių. Testavimo aktyvumas labai daug priklauso nuo mokyklų bendruomenių, rašoma pranešime.

„Skeptiškai vertiname abejones, kad prevencinės griežtesnės priemonės gali trikdyti ugdymo procesą. Sąmoningi tėvai savo vaikams linki tik gero. Visi esame suinteresuoti, kad mokyklos dirbtų nepertraukiamai iki kitų metų vasaros“, – teigė Seimo vicepirmininkas.

Laisvės frakcija pirmadienį rengia viešą posėdį, kuriame esamą situaciją mokyklose ir galimus problemos sprendimus aptars su Sveikatos apsaugos bei Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas