Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 10 /14:05

Laisvės partija paskelbė kandidatų sąrašą Vilniuje, jo lyderis – Šimašius

Laisvės partija skelbia, kad Vilniaus skyrius visuotinio susirinkimo metu patvirtino kandidatų į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą sąrašą ir rinkimų programos gaires. Paaiškėjo, kad sąrašą rinkimuose ves dabartinis Vilniaus meras Remigijus Šimašius.
Remigijus Šimašius
Remigijus Šimašius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Esu dėkingas, kad esu išreitinguotas pirmuoju numeriu Tomo Vytauto Raskevičiaus komandoje Laisvės partijos sąraše į miesto tarybą. Komanda puiki, ir matau, jog ji geriausiai užtikrins, kad Vilnius nesustotų, nesidairytų atgal, o drąsiai žengtų į priekį. To, kas iki šiol pasiekta, neužtenka – reikia, kad Vilniaus sėkmė pasiektų kiekvieną vilnietį“, – partijos pranešime spaudai cituojamas R.Šimašius.

Į sąrašo penketuką taip pat pateko Vilniaus mero patarėjų grupės vadovė Ieva Dirmaitė, Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus pavaduotoja Donalda Meiželytė, dabartinė Tarybos narė, teisininkė Deimantė Rimkutė ir operos solistas Rafailas Karpis.

Laisvės partijos kandidatas į merus - Seimo narys Tomas Vytautas Raskevičius.

Partijos pranešime spaudai rašoma, kad Vilniaus rinkimų programoje didžiausią dėmesį planuoja skirti švietimui, patogiam judėjimui mieste, kokybiškai sveikatos priežiūrai, sveikatingumui palankiai infrastruktūrai bei atvirumui talentams ir verslams.

Tarp švietimo srityje išsikeltų tikslų – keliskart didesni neformaliojo ir ikimokyklinio ugdymo krepšeliai, 30 mokyklų renovacija ir statybos, nulinė tolerancija patyčioms bei visapusiškas jaunųjų talentų ugdymas.

Laisvės partija nurodo, eismo srityje jos pagrindinis siekis - kad visus pagrindinius objektus – mokyklą, darželį, parduotuvę, polikliniką ir kt. – kiekvienas vilnietis pėsčiomis galėtų pasiekti per 15 minučių. Šiam tikslui žadama atnaujinti ir kurti naują infrastruktūrą.

Konservatoriai į sostinės merus kelia dabartinį vicemerą Valdą Benkunską, socialdemokratai – parlamentarę Rasą Budbergytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – parlamentarą Luką Savicką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – europarlamentarą Stasį Jakeliūną, partija „Laisvė ir teisingumas“ – buvusį sostinės merą Artūrą Zuoką, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų, Lietuvos žaliųjų partija – Žaliosios politikos instituto prezidentą Remigijų Lapinską, kaip nepriklausomi kandidatai mero posto sieks – parlamentarai Mykolas Majauskas ir Aidas Gedvilas.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2023 metų pavasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas