Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 02

Latvija ir Estija ES derybose užsitikrino papildomų vakcinų, dėkoja Lietuvai už solidarumą

Latvija ir Estija Europos Sąjungos derybose užsitikrino papildomą „Pfizer“ ir „BioNTech“ gaminamų vakcinų kiekį antrąjį šių metų ketvirtį.
Vakcina nuo COVID-19
Vakcina nuo COVID-19 / „Scanpix“ nuotr.

Apie papildomai gautas vakcinas paskelbusi Estijos užsienio reikalų ministrė Eva-Maria Liimets padėkojo Lietuvai „už gerą bendradarbiavimą ir paramą šiame procese“.

„Financial Times“ pranešė, kad Latvija antrąjį ketvirtį turėtų gauti papildomai 376 tūkst. vakcinos dozių, Estija – 41 tūkst.

Papildomų vakcinų taip pat gaus Kroatija, Slovakija ir Bulgarija.

Dėl solidarumo mechanizmo padalyti beveik 3 mln. dozių sutarė 24 ES šalys. Austrija, Slovakija ir Čekija prie schemos neprisidėjo.

Šios vakcinos skiriamos prasčiausioje padėtyje esančioms šalims. Ketvirtąjį ketvirtį jos „grąžins skolą“ ir gaus atitinkamai mažiau nei pasidalyti vakcinomis sutikusios kitos šalys narės.

Latvija yra viena iš mažiausiai Europoje gyventojų paskiepijusių šalių, nes užsisakė daug „AstraZeneca“ vakcinų, kurios vėluoja, ir nedaug „Pfizer“ vakcinų. Estija skiepija sėkmingiau nei dauguma kitų Europos šalių, bet pastaruoju metu fiksuoja didžiulį sergamumą koronavirusu.

Penkioms šalims padalyti trys milijonai dozių yra dalis 10 mln. papildomo vakcinų paketo, kurį „Pfizer“ pristatys anksčiau nei planuota. Likę 7 mln. turėtų būti paskirstyti tarp visų šalių narių, atsižvelgiant į gyventojų skaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas