Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 13 /15:09

Lazdijų merė prisipažino klydusi: už degalus atsiskaitė 43 skirtingomis kortelėmis

Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė antradienį viešai prisipažino klydusi ir paskelbė praėjusioje kadencijoje už degalus atsiskaičiusi 43 skirtingomis kortelėmis. Dalį pinigų ji žada grąžinti į savivaldybės biudžetą.
Ausma Miškinienė
Ausma Miškinienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Ekspremjero Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovė, Lietuvos savivaldybių asociacijos viceprezidentė, Lazdijų rajono merė viešai prisipažino po to, kai šią savaitę akcijos „Skaidrinam“ iniciatorius Andrius Tapinas paskelbė, jog iš jos sulaukė nepilnų duomenų apie šios savivaldybės tarybos narių išlaidas.

„Iš Lazdijų savivaldybės ir Skvernelio partijai priklausančios merės Ausmos Miškinienės gavau dokumentus, kuriuose pašalinti visi tyrimui reikalingi duomenys – paskutiniai kortelių numeriai ir degalinių darbuotojų pavardės“, – rašė A.Tapinas.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Tapinas

„Nenuostabu, turint omeny, kad yra atvejų, kai pati merė pylėsi kurą keturis kartus per dieną. Lazdijams išsiunčiau raštą prašydamas pateikti dokumentus su nepašalintais duomenimis“, – pridūrė jis.

„Skandalingoms antraštėms turinio tikrai yra“

„Ar mano ataskaitose viskas gerai? Ne, negerai. Skandalingoms antraštėms turinio tikrai yra – suskaičiavau, kad per 4 metus atsiskaityta 43 skirtingomis kortelėmis“, – feisbuke antradienį rašė A.Miškinienė.

Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Ausma Miškinienė
Pauliaus Peleckio / 15min nuotr./Ausma Miškinienė

Vis dėlto, Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ atstovės paaiškinimas dėl tokio kortelių skaičiaus kelia dar daugiau klausimų.

„Dabar aiškiai matoma ydinga praktika tuo metu atrodė rutina, kuriai skirti laiko atrodė neverta, visada buvo svarbesnių darbų ir pareigų. Dabar taip neatrodo. Visi matome, kad tiek nacionaliniu lygiu, tiek savivaldoje jau vyksta dideli pokyčiai, kad tokios situacijos nepasikartotų“, – teigė Lazdijų rajono merė.

Ji tvirtino per 2019–2023 metų kadenciją mokesčių mokėtojų pinigais prašiusi kompensuoti būtent tik degalų išlaidas – 10 tūkst. 783 eurus ir 23 centus.

Be to, ji įvardino už degalus Lazdijų ar Seirijų degalinėse atsiskaitinėjusi grynais arba banko kortele.

Merė teigia gyvenanti tik su dukra, tad viena pati vairuodavusi automobilį, juo daug važinėjusi.

Dalį pinigų grąžins

Lazdijų rajono merė kartu pabrėžė neprašiusi kompensuoti išlaidų, kurių iš tiesų nebuvo.

Visą išlaidų sumą, kuri yra įtraukta į ataskaitas ir apmokėta banko kortelėmis, iki metų pabaigos grąžinsiu į savivaldybės sąskaitą. Tai bus 4418,48 eurų.

„Grįžtant prie klausimo, kurį, tikiu, kad gausiu artimiausiu metu – ar aš pasisavinau / paprašiau savivaldybės kompensuoti išlaidas, kurių nepatyriau arba neturėjau teisės kompensuotis? Ne. Kompensuotos išlaidos yra tinkamos finansuoti ir jos neviršija numatytos didžiausios sumos. Ar yra neatidumo klaidų ataskaitose ir pačioje sistemoje? Taip“, – rašė A.Miškinienė.

Dėl to ji tvirtino nusprendusi grąžinti dalį sumos, kuriai ji buvo pervesta už degalus.

„Dėl to, siekdama išvengti neteisingų interpretacijų ir vertinimų, visą išlaidų sumą, kuri yra įtraukta į ataskaitas ir apmokėta banko kortelėmis, iki metų pabaigos grąžinsiu į savivaldybės sąskaitą. Tai bus 4418,48 eurų. Išlaidų savivaldybė patiria daug, kam skirti šias lėšas, nuspręs tarybos nariai metų pabaigoje“, – teigė Lazdijų rajono vadovė.

Ji šiuo metu Lazdijų rajonui vadovauja antrą kadenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas