Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 05

Lazdijų rajono merės siūlymas: leiskite vaikams vietoj pamokų žiūrėti krepšinį

Lazdijų rajono merė Ausma Miškinienė paragino mokyklas sudaryti sąlygas pamokų metu vaikams pasižiūrėti rungtynes, kurias Pasaulio krepšinio čempionate žaidžia Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.
Ausma Miškinienė
Ausma Miškinienė / 15min nuotr.

„Išaušo diena, kuomet visų mūsų darbotvarkėse ir (arba) pamokų tvarkaraščiuose maloniai privalo atsirasti laiko krepšiniui.

Mums šiame etape svarbiausios FIBA pasaulio krepšinio čempionato ketvirtfinalio rungtynės LIETUVA – SERBIJA, šiandien, 11:45 val.

Raginu savivaldybės ugdymo įstaigų vadovus ir mokytojus šios savaitės pamokų tvarkaraščius sustyguoti taip, kad jaunimui būtų sudarytos galimybės sporto, aktų salėse ar kitose įstaigose esančiose erdviose patalpose patogiai ir vieningai žiūrėti krepšinį.

Neatsilikti kviečiu ir kitų savivaldybės žinioje esančių viešųjų ir biudžetinių įstaigų vadovus. Šiandien pietų pertrauka turėtų prasidėti anksčiau ir trukti gerokai ilgiau. Na, o vietoje tylaus „skanaus“, turėtų girdėtis garsus LIETUVA, LIETUVA, LIETUVA“, – savo paskyroje „Facebook“ praneša merė.

Ji rašo, kad Lazdijų rajono savivaldybė admininstracijoje krepšinį žiūrės didžiojoje posėdžių salėje, o po krepšinio diskutuos apie Sveikatos centro kūrimo eigą ir kitas sveikatos srities aktualijas.

Ji ne pirmoji savivaldybės vadovė, mananti, jog žmonėms turėtų būti sudarytos sąlygos stebėti krepšinį: BNS primena, kad Lietuvos rinktinei sekmadienį iškovojus pergalę prieš Jungtines Valstijas, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška pirmadienį sudarė galimybę savivaldybės darbuotojams pasiimti laisvą dieną arba dirbti nuotoliu.

Tokį sprendimą kritikavo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, feisbuke pareiškusi, kad rungtynes stebėti galima ir be „laisvadieninio populizmo“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas