Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lėktuvo nuslydimą užfiksavęs 12-metis Benas: „Iškart matėsi, kad lėktuvas leidžiasi ne per tako centrą“

Šeštadienį Vilniaus oro uoste įvykusį incidentą, kai nuo tako nuslydo lėktuvas iš Milano, savo fotoaparatu užfiksavo 12-metis lėktuvų stebėjimo entuziastas Benas. Jo darytos nuotraukos netrukus pasklido po Lietuvos ir pasaulio žiniasklaidą. Jaunuolis 15min papasakojo, kaip pavyko užfiksuoti šiuos išskirtinius kadrus.

Lėktuvų stebėjimu Benas pasakojo susidomėjęs dar vasarą, šiek tiek prieš liepą Vilniuje vykusį NATO viršūnių susitikimą, tačiau tuo metu dar neturėjo tinkamos įrangos ir fotografuodavo lėktuvus telefonu.

Vėliau 12-metis iš Vilniaus rajono gavo iš tėvų fotoaparatą ir pradėjo dienas leisti Vilniaus oro uosto lėktuvų stebėjimo aikštelėje.

„Aš visada domėjausi lėktuvais, bet praėjusią vasarą man atėjo toks jausmas, kad norėčiau tapti pilotu, ir labai susidomėjau lėktuvais, tai per tą laiką pradėjau fotografuoti, mokytis, žiūrėti įvairius vaizdo įrašus“, – 15min pasakojo Benas.

Praėjusį šeštadienį, kaip jau įprasta, į lėktuvų stebėjimo aikštelę jį atvežė tėvai, kurie tuo metu nė nenutuokė, kad jų sūnus netrukus taps išskirtino incidento liudininku.

Lemtingas momentas

Bendrovės „Avion Express“ orlaivis „Airbus“ nėra išskirtinis, greičiausiai patyrę lėktuvų stebėjimo entuziastai net nebūtų išsitraukę fotoaparato, tačiau Benas, pasitaręs su draugu, nutarė įamžinti orlaivio nusileidimą.

„Sakau – ai, aš nufotografuosiu tą lėktuvą. Jis sako – tai pafotografuok, negi gaila. Tai kažkaip nufotografavau, gavosi tie kadrai“, – įspūdžiais dalinosi 12-metis.

Beno Kontauto nuotr./Vilniaus oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas
Beno Kontauto nuotr./Vilniaus oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas

Jo teigimu, iškart matėsi, kad kažkas su lėktuvo nusileidimu negerai. Tuo pačiu atrodė, kad incidentas galėjo baigtis ir gerokai liūdniau.

„Iškart matėsi, kad lėktuvas leidžiasi ne per tako centrą, o dešiniau ir pradėjo netrukus slysti (...) Aš netgi maniau, kad lėktuvas nesustos, nes iš mano perspektyvos tas žolės tarpas tarp tako ir kito tako, kuris veda perono link, yra nedidelis“, – kalbėjo lėktuvų stebėjimo entuziastas.

„Tai aš galvojau, kad jis pervažiuos tą žolę ir kirs kampą į kitą taką, o priekinis ratas, atrodė, kad gali sulūžti“, – pridūrė jis.

Beno Kontauto nuotr./Vilniaus oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas
Beno Kontauto nuotr./Vilniaus oro uoste nuo tako nuslydo lėktuvas

„Toks hobis“

Beno tėtis Ričardas 15min sakė apie tai, ką pavyko užfiksuoti jo sūnui, sužinojęs tik šiek tiek vėliau.

„Aš gan vėlai sužinojau (...) Pamačiau jau vos ne žiniasklaidoje jo nuotraukas, bet labai malonu, kad jam tai pavyko, nes jis stengiasi ir domisi lėktuvais“, – pasakojo Beno tėtis.

Anot jo, kartu su sūnumi jiedu važiuoja stebėti lėktuvų į įvairius oro uostus – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Mes važinėjame po tuos oro uostus ir ne tik Lietuvoje – toks hobis“, – kalbėjo Ričardas.

Asmeninio archyvo nuotr./Benas su tėčiu Ričardu
Asmeninio archyvo nuotr./Benas su tėčiu Ričardu

Išskirtinės nuotraukos

Beno padarytomis nuotraukomis jau spėjo pasidalinti ne tik visa Lietuvos žiniasklaida, tačiau ir įvairūs lėktuvų stebėjimo entuziastų puslapiai užsienyje.

Benas tikino turintis ir svajonę – įamžinti sunkiai radarais aptinkamą strateginį JAV bombonešį B-2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas