Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 10

Lengva koronaviruso forma sergantys žmonės galės izoliuotis tik Abromiškių ligoninėje

Nuo birželio 17 dienos, kai bus atšauktas karantinas, lengva koronaviruso forma sergantys žmonės, neturintys vietos saviizoliacijai, galės tą padaryti tik Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.
Ligoninės akimirka
Asociatyvi nuotr. / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Jos teigimu, čia pacientai bus atvežami iš visos Lietuvos, nepriklausomai nuo jų gyvenamosios vietos, o už pervežimą bus atsakinga ta savivaldybė, kurioje žmogus gyvena.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad reabilitacijos įstaigoms nėra poreikio laikyti vietų rezervo lengva koronaviruso forma sergantiems žmonėms.

„Planinės paslaugos pacientams yra labai reikalingos, tad skatiname įstaigas prisitaikyti prie naujos realybės ir kaip įmanoma greičiau atverti duris pacientams, kad kuo daugiau jų gautų tas paslaugas, kurių laukia. Šis sprendimas leis reabilitacijos paslaugas teikiančioms įstaigoms svariai padidinti pajėgumus priimti pacientus, laukiančius reabilitacinio gydymo“, – pranešime teigė A.Veryga.

Šiuo metu be įstaigos Abromiškėse izoliuotis galima dar penkiose vietose – „Eglės sanatorijoje“, „Palangos Line“, „Palangos žvorūnėje“, „Pušyne“ ir „Draugystės sanatorijoje“.

Ministerijos duomenimis, iki šiol vienintelėje Abromiškių ligoninėje ir buvo izoliuojami lengva koronaviruso forma sergantys asmenys, daugiausia tokių buvo 17.

Kitų įstaigų suplanuoti pajėgumai – daugiau nei 700 vietų – liko nepanaudoti.

Ministerija taip pat teigia, kad Abromiškėse izoliuotų pacientų sveikatos priežiūra nuotoliniu būdu rūpinsis jų šeimos gydytojai, o pacientą prižiūrės budintis slaugytojas, kuris nuolat stebės savijautą ir užtikrins, kad šis laikytųsi visų ambulatoriniam gydymui būtinų taisyklių.

Pacientai iš medicininės reabilitacijos klinikos bus išrašomi tuo atveju, jeigu, atlikus du testus iš eilės, esant ne trumpesniam kaip 24 valandų intervalui, abu kartus bus gauti neigiami tyrimo dėl koronaviruso rezultatai.

Jeigu pacientui, kuriam buvo diagnozuotas koronavirusas, dėl tam tikrų priežasčių vėliau tepinėliai dėl viruso nebuvo tirti, po 37 dienų nuo ligos diagnozavimo dienos jis bus laikomas pasveikusiu ir taip pat bus išrašomas iš įstaigos.

Karantinas šalyje įvestas kovo 16 dieną, trečiadienį Vyriausybė nusprendė jį atšaukti nuo birželio 17 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas