Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 05 12 /11:41

Liberalai jau galvoja apie Eligijaus Masiulio nušalinimą

Liberalų sąjūdžio nariai neskuba teisti kyšininkavimu įtariamo partijos pirmininko Eligijaus Masiulio, tačiau jau svarsto, ar jis neturėtų bent laikinai nusišalinti nuo partijos pirmininko pareigų, o gal net atsisakyti pirmosios pozicijos Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše rinkimuose į Seimą.
Eligijus Masiulis ir Antanas Guoga
Eligijus Masiulis ir Antanas Guoga / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pranešė apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Šio tyrimo centre – E.Masiulis ir koncerno „MG Baltic“ vadovai.

A.Guoga: „Yra šokas“

Pats E.Masiulis kol kas nepasiekiamas, nors yra aktyvus socialiniame tinkle „Facebook“ ir jo telefonas nėra išjungtas. Atrodo, politikas neatsiliepia tik žurnalistams, nes vienu metu signalas rodė, kad politikas su kažkuo kalbasi.

Su partijos lyderiu kol kas nesusisiekę sako ir jo artimiausi politiniai kolegos – pirmasis pavaduotojas europarlamentaras Antanas Guoga ir Seimo narys Eugenijus Gentvilas.

Abu jie sako, kad STT pranešimas buvęs labai netikėtas ir tikina nieko nežinoję apie E.Masiulio ir D.Mockaus draugystę.

„Negaliu nieko pasakyti, nežinau daugiau, negu jūs žinote. Aš esu Strasbūre, partijos būstinėje aš visai nesilankau, turiu savo būstinę Jasinskio g. 17, ten kratų nevyksta. Informaciją gavau tik iš jūsų. Pats niekada nedalyvauju tokiuose pokalbiuose ar kažkur, kur būtų kažkokia parama, kuri nedeklaruota“, – kalbėjo A.Guoga.

Liberalų sąjūdžio pirmininko pirmasis pavaduotojas tikino pats nepajutęs, kad partiją ir koncerną „MG Baltic“ būtų sieję artimi santykiai.

„Aš neįsivaizduoju tokios situacijos, kad būtų galima kažkur dalyvauti, paimti pinigus. Yra šokas“, – tikino A.Guoga.

Jis tikino, kad kol kas anksti kalbėti apie E.Masiulio tolesnes galimybes vadovauti partijai, tačiau neatmetė, kad šis klausimas bus aptartas artimiausiame Liberalų sąjūdžio valdybos posėdyje.

Nenorėčiau lipti dabar ir sakyti, kad aš kažko noriu, – sakė A.Guoga.

„Valdyba turi susitikti ir apsispręsti. Kuo greičiau priimsime reikiamus nutarimus“, – sakė jis.

Klausiamas, ar pats imtųsi partijos vairo, A.Guoga sakė, kad apie tai kalbėti anksti.

„Reikia pažiūrėti, kokia yra situacija, kokia yra mano situacija, ar aš esu tinkamiausias žmogus tam, ar geriau, kad Eligijus liktų. Čia yra valdybos, o paskui ir visos partijos sprendimas. Nenorėčiau lipti dabar ir sakyti, kad aš kažko noriu“, – sakė A.Guoga.

Jis nesiėmė reikšti asmeninės nuomonės, ar E.Masiulis gali likti partijos pirmininku, nes tai esą būtų nesąžininga.

„Vien žiniasklaidos neužtenka. Galimai tai bus padaryta, jei yra tokių įtarimų. Viskas yra įmanoma“, – paklaustas, ar partija imsis taisyti kandidatų į Seimą sąrašą, sakė A.Guoga.

Jis tikino, kad pats tikrai nepasiduos madai teigti, kad STT tyrimas – tai politinis puolimas.

„Absoliučiai pasitikiu Lietuvos teisėsauga. Niekada, ar tai būtų vieno, ar... Bet kam gali kažkas atsitikti. Kažkokią klaidą padaryti gali bet kas. Reikia pasitikėti Lietuvos teismais, teisėsauga“, – sakė A.Guoga.

E.Gentvilas: neskubėkime teisti

Kitas E.Masiulio pavaduotojas Seimo narys E.Gentvilas tikina, kad žinia apie galimą kyšininkavimą yra labai netikėta ir sako kol kas neskubantis partijos pirmininko teisti.

„Netikėta. Iš tikrųjų netikėta. Pavyzdžiui, aš šiaip jau tikrai tikiu Eligijaus sąžiningumu. Neatmetu galimybių, kad, kaip mes patys sakome, turi ir prie mūsų ką nors. Čia gali būti tas kibimas. Bet, žinoma, aš negaliu žegnotis už nieką“, – sakė E.Gentvilas.

Jis tikino nežinojęs apie tai, kad partija turėtų artimus ryšius su koncernu „MG Baltic“.

„Aš tų ryšių nežinau. Taip, aš esu vienas iš pavaduotojų, bet mano kuravimo sfera yra nuo Klaipėdos iki Šiaulių ir aš apie tuos dalykus jokio supratimo neturiu“, – sakė E.Gentvilas.

Jis nusijuokė paklaustas, ar STT tyrimas privers partiją bent laikinai keisti lyderį ir perbraižyti partijos kandidatų sąrašą Seimo rinkimuose.

„Dar man atrodo net kaltinimai jokie juridine prasme nėra įvardinti. Aš nemačiau konkrečiai, tai nekomentuosiu“, – sakė E.Gentvilas.

Jis tikino, kad partijos valdyba rinksis posėdžiauti tik kitą savaitę, tačiau pasitarimas sušauktas dar ketvirtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?