Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 17

Liberalai nepritars S.Skvernelio kandidatūrai į premjerus, jei nauja Vyriausybė neatsisakys planų didinti mokesčius

Liberalų sąjūdis teigia nepritarsiantis kandidato į premjerus Sauliaus Skvernelio skyrimui, jei formuojama nauja Vyriausybė neatsisakys ketinimų didinti mokesčius, ketvirtadienį skelbia partija.
Eugenijus Gentvilas ir Saulius Skvernelis
Eugenijus Gentvilas ir Saulius Skvernelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ketvirtadienį Liberalų sąjūdžio frakcija susitiko su S.Skverneliu ir aptarė būsimos Vyriausybės darbo gaires ir prioritetus. Lankydamasis frakcijoje S.Skvernelis patvirtino, kad mokesčių sistemą ketinama koreguoti orientuojantis į didesnį apmokestinimo progresyvumą.

„Faktas tas, kad S.Skvernelio kandidatūros negalime vertinti atskirai nuo naujos Vyriausybės nuostatų ir programos. Girdime, kad „valstiečių“ lyderiai žada naują mokesčių pertvarką, po kurios uždirbantys 1000 eurų, arba maždaug 760 eurų „į rankas“, turės mokėti dar didesnius mokesčius. Tai būtų esminė naujosios Vyriausybės klaida.

Liberalai kategoriškai nepritaria ir nepritars tokiems siūlymams, nes tai sužlugdys bet kokią žmonių motyvaciją, norą stengtis ir dirbti. Be to, tai reikštų, kad dar daugiau žmonių nusipirks bilietą į vieną pusę skrydžiui iš Lietuvos“, – cituojamas Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos vadovas E.Gentvilas.

Liberalai siūlo, kad Vyriausybė kuo greičiau priimtų sprendimus dėl mokesčių naštos dirbantiems mažinimo, verslo sąlygų gerinimo, naujų darbo vietų ir investicijų pritraukimo. Liberalai ragina formuojamą naują Vyriausybė atsisakyti bet kokių ketinimų kurti valstybės monopolijas, riboti laisvą žmonių pasirinkimą ir konkurenciją versle.

Ketvirtadienį prezidentė Dalia Grybauskaitė teikė Sauliaus Skvernelio kandidatūra į premjerus Seimo nariams. Savo prisistatymo kalboje politikas pabrėžė šeimos politiką, kovą su smurtu, visuotinę karo prievolę. Po prisistatymo seimūnams kandidatas lankosi frakcijose ir atsakinėja į jų klausimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas