Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 11

Liberalų valdyboje nebus STT sudominusių Gintaro Steponavičiaus ir Rimanto Mikaičio

Liberalų sąjūdis šeštadienį neeiliniame suvažiavime išrinko naują valdybą. Į ją kandidatavo abu penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) dėmesio sulaukę partijos nariai Gintaras Steponavičius ir Rimantas Mikaitis. Tačiau nė vienam iš jų partijos nariai vietos valdyboje nerado.
Gintaras Steponavičius
Gintaras Steponavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Į naują Liberalų sąjūdžio valdybą buvo išrinkti Eugenijus Gentvilas, Petras Auštrevičius, Julija Mackevič, Vitalijus Gailius, Edita Rudelienė, Andrius Bagdonas, Algis Kašėta, Simonas Gentvilas, Marcijonas Urmonas, Marijus Kaukėnas, Apolinaras Nicius, Viktorija Čmilytė-Nielsen, Aušrinė Armonaitė, Simonas Kairys ir Lukas Pakeltis.

Paskutinis valdybos nariu tapęs L.Pakeltis surinko 245 liberalų balsus. Tuo tarpu Seimo narys G.Steponavičius tesulaukė 242 partijos kolegų palaikymo, todėl jis neteko vietos Liberalų sąjūdžio valdyboje ir prarado teisę būti pasirinktas partijos pirmininko pavaduotoju.

Kauno tarybos narys Rimantas Mikaitis gavo dar mažiau balsų – vos 92 – ir į valdybą taip pat nebuvo išrinktas.

Pirmas pavaduotojas - E.Gentvilas

Liberalų sąjūdžio pirmininku šeštadienį tapęs R.Šimašius savo pavaduotojais pasirinko Vitalijų Gailių, Aušrinę Armonaitę, Simoną Gentvilą, Simoną Kairį, Editą Rudelienę, Marcijoną Urmoną ir Petrą Auštrevičių.

Pirmuoju pirmininko pavaduotoju, kaip ir buvo galima tikėtis, naujasis liberalų vedlys pasirinko Eugenijų Gentvilą.

Šis postas Liberalų sąjūdyje ypatingai svarbus, nes pirmininkui pasitraukus, pagal partijos įstatus, jo vietą automatiškai užima pirmasis pirmininko pavaduotojas.

„Tokių nesąmonių, kokios buvo mūsų istorijoje keturias dienas, nedarysiu“, - tapęs pirmuoju partijos pirmininko pavaduotoju sakė E.Gentvilas, prisimindamas Antano Guogos elgesį.

Neatgailavo

Tiek G.Steponavičius, tiek R.Mikaitis šeštadienį partijos suvažiavime neatgailavo ir tikino, kad „Laisvės studijų centro“ ir G.Steponavičiaus paramos fondo veikla buvo skaidri, nors jos ir ėmė paramą iš „MG Baltic“ įmonių.

Tuo tarpu į Liberalų sąjūdžio pirmininkus kandidatuojantis Seimo narys Vitalijus Gailius tikino jau seniai įtaręs, kad su šiomis įstaigomis ne viskas gerai.

„Mūsų tam tikrų fondų finansavimą analizuoja ir tyčiojasi parlamente svarstydami teisės aktų projektus. Mes galėjome jų atsisakyti. Galų gale galėjome grąžinti pinigus asmenims, kurie susiję su šiuo tyrimu“, – partijos suvažiavime šeštadienį sakė jis.

Tiesa, šeštadienį tvirtinamame liberalų „Skaidrumo standarte“ numatyta, kad Liberalų sąjūdžio nariai, išrinkti į politines pareigas, turės atsisakyti fondų valdymo ir perleisti juos kam nors kitam.

Penktadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai atliko dokumentų poėmius Kauno miesto tarybos nario liberalo Rimanto Mikaičio namuose Kaune bei Seimo nario, Liberalų sąjūdžio vicepirmininko Gintaro Steponavičiaus fondo vadovo namuose Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas