Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 04

Gaisras suniokojo medinį Žvėryno daugiabutį: žmonės liko be namų, prašo pagalbos

Gaisras mediniame Žvėryno daugiabutyje be namų paliko 11 žmonių. Vidury nakties įsiplieskusi ugnis pridarė didžiulės žalos, dabar gyventojai tegali laukti, kas bus toliau. Ar daugiabutį dar galima remontuoti? Ir ar kas nors, tarkim – Vilniaus miesto savivaldybė, jiems išties pagalbos ranką? Gaisro priežastis dar tiriama, nors iš karto po nelaimės streso apimti žmonės ir kalbėjo apie įtarimus dėl padegimo.
Vilniaus Birutės g. 16C sudegė namo stogas
Vilniaus Birutės g. 16C sudegė namo stogas / Sean B. ir 15min nuotr.

Gaisro priežastys tiriamos

Ugnis mediniame dviejų aukštų name Žvėryno Birutės gatvėje įsiplieskė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį. Kaip praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, pranešimas apie gaisrą buvo gautas gruodžio 1-osios 2.35 val.

„Atvykus atvira liepsna degė 2-jų aukštų, 8 butų namo stogas ir laiptinė. Išdegė apie 370 kv. m stogo su palėpe ir viena laiptinė. Stipriai apdegė 2 butai antrame aukšte. Užlieti vandeniu visi butai.

Pastačius ištraukiamas kopėčias iš 2 aukšto buvo evakuoti 3 žmonės (2 suaugę ir vaikas). 11 žmonių suteiktas laikinas apgyvendinimas“, – rašoma PAGD įvykių suvestinėje.

Stipriai apdegė 2 butai antrame aukšte. Užlieti vandeniu visi butai.

PAGD atstovė Edita Zdanevičienė pirmadienį 15min taip pat informavo, kad šiuo metu įvykis tiriamas: „Pareigūnai aiškinasi gaisro kilimo aplinkybes ir jo priežastis.“

Gaisro naktį sukrėsti gyventojai dalijosi įtarimais, esą gaisras galėjęs būti sukeltas tyčia. Kaip skelbė TV3 „Žinios“, anonimiškumą norėję išlaikyti gyventojai prasitarė įtariantys padegimą, gaisras kilęs antro aukšto laiptinėje.

Žvėryno bendruomenės feisbuko puslapyje kartu su užuojauta visiems nukentėjusiems prašyta nespekuliuoti pasirodžiusia informacija apie padegimus, kadangi, kaip teigta, „name būta ir elektros instaliacijos bėdų“.

Prašo pagalbos

Bendruomenės teigimu, namas yra įtrauktas į Nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą, tad turės būti atstatytas. Ir esą bus galimybė pasinaudoti parama pagal naują programą istorinių pastatų atkūrimui.

Socialiniuose tinkluose pasirodė ir pagalbos prašymų. Tokiu pasidalijo savo namų per gaisrą netekę smulkaus verslo, parduotuvės „New Skanu“ įkūrėjai Augustė Levanaitė Braid ir Seanas Braidas. Jie, džiaugdamiesi, kad patys su mažąja dukrele liko gyvi ir sveiki, pasakoja būstą įsirenginėję patys, tad matyti, kas iš jo liko po gaisro, itin skaudu.

Dabar šeimai reikia ir laikinų namų, ir pinigų, kadangi dar nežinia, kiek kainuos būsimas būsto remontas. Norintys pagelbėti gali tai padaryti, A.Levanaitė feisbuko įrašo komentaruose pasidalijo ir sąskaitos numeriu.

Gal prisidės ir savivaldybė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas