Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 26

Lietuva remia Sakartvelo euroatlantines ambicijas: mūsų stiprybė yra vienybė ir solidarumas

Krašto apsaugos viceministras Žilvinas Tomkus gegužės 24-27 d. lankosi Sakartvele, kur dalyvauja gegužės 26 d. minimos Sakartvelo Nepriklausomybės dienos renginiuose ir susitikimuose su Sakartvelo gynybos ministerijos vadovybe, rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime spaudai.
Asociatyvinė Sakartvelo gynybos ministerijos nuotr.
Asociatyvinė Sakartvelo gynybos ministerijos nuotr.

Viceministras taip pat dalyvavo NATO Ryšių biuro renginyje, kuriame su nevyriausybinių organizacijų atstovais diskutavo apie NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkę ir Sakartvelo euroatlantinių tikslų įgyvendinimo galimybes.

Dvišalio susitikimo su Sakartvelo gynybos viceministre Lela Chikovani metu Ž.Tomkus pabrėžė, kad Lietuva visada rėmė ir rems Sakartvelo teritorinį vientisumą bei suverenitetą.

„Lietuva palaiko Sakartvelo eurointegracinius siekius ir yra pasirengusi padėti. Vis dėlto ypatingai svarbu, kad Sakartvelas nenusigręžtų nuo demokratinių vertybių ir vengtų dviprasmiškų sprendimų, kurie galėtų pakenkti integraciniams procesams“, – sakė viceministras Ž.Tomkus.

Susitikimo metu pažymėta, kad pastaraisiais metais Lietuva sustiprino savo indėlį į NATO programas Sakartvele, o dvišalį bendradarbiavimą ketinama tęsti ir toliau. Siekiant stiprinti Sakartvelo saugumo ir gynybos sektorių, Lietuva toliau paramą teiks karinio mokymo, pratybų, kibernetinio saugumo srityse, taip pat konsultacijos vyksta privalomosios karinės tarnybos reformavimo klausimais.

Viceministras taip pat akcentavo, kad ilgalaikė ir nuolatinė parama Ukrainai šiuo metu yra vienas kertinių tikslų: „Esame įsitikinę, kad visos bendramintės šalys turi laikytis išvien šiame Rusijos pradėto karo kontekste, įskaitant ir sankcijas, nes tik vieningas ir nuoseklus atsakas gali padėti sustabdyti Rusijos veiksmus.“

NATO Ryšių biuro renginyje kalbėdamas apie liepą Vilniuje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą, Ž.Tomkus išskyrė esminius prioritetus: pernai Madride priimtų sprendimų dėl rytinio Aljanso flango gynybos stiprinimo įgyvendinimas, bendras NATO šalių apsisprendimas dėl investicijų į gynybą didinimo, sutarimas dėl tolesnės paramos Ukrainai.

„Rusija yra grėsmė ne tik Aljansui, bet ir mūsų partneriams rytuose. Praėjusiais metais Madride sutarėme didinti paramą šalims, kurios patiria nuolatinį spaudimą iš Rusijos. Skatiname savo partnerius tvirtai ir nuosekliai siekti narystės NATO ir ES. Mūsų stiprybė yra vienybė ir solidarumas. Tą patį galima pasakyti ir apie platesnę mūsų sąjungininkų ir partnerių bendruomenę. Mūsų žinia Rusijai ir bet kuriam kitam priešininkui turi būti aiški – mes nesileisime įbauginami.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas